Την ένωση δυνάμεων, την σύσφιξη των σχέσεων, την αλληλεγγύη στους αγώνες αλλά κυρίως την καλύτερη ενημέρωση όλων των ηλικιών που ασχολούνται με το πρωτογενή τομέα στην επαρχία Ελασσόνας, έβαλε ως στόχο η πρωτοβουλία για την δημιουργία του Πανεπαρχιακού Αγροκτηνοτροφικού Συνδέσμου Ελασσόνας εδώ και είκοσι μέρες.

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι που ενδιαφέρθηκαν για αυτήν τη κίνηση, μετά από δύο συσκέψεις στο Δομένικο και τη Καλλιθέα, συγκρότησαν δύο Επιτροπές Συντονισμού για τον Νότιο (Ποταμιά, Αραδοσίβια, Ελασσόνα, Βερδικούσια) και για τον Βόρειο Τομέα (Όλυμπος, Σαραντάπορο, Καρυά, Λιβάδι) αντίστοιχα.

Μόνος σκοπός της όλης προσπάθειας όπως τονίζουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι που ανέλαβαν αυτή τη πρωτοβουλία είναι “η συνεργασία και η καλύτερη ενημέρωση μέσω των διαβουλεύσεων, των sms, των email, των social media των συναδέλφων για να υπάρξει μια πιο δυναμική κινητοποίηση στα ζητήματα που τους αφορούν καθώς και όσες εξελίξεις τους αφορούν -αποζημιώσεις, αναγγελίες, ανακοινώσεις, χρηματοδοτήσεις, προγράμματα-να υπάρχει η δυνατότητα να ενημερώνονται γρήγορα και χωρίς να υπάρχει κωλυσιεργία”.

Όπως προσθέτουν “το εγχείρημα δεν είναι εύκολο. Υπάρχει μεγάλη έλλειψη συνεννόησης μεταξύ μας, παρά τις μεγάλες και φιλότιμες προσπάθειες του αγροτικού κινήματος, των αγροκτηνοτροφικών συλλόγων, ομοσπονδιών και συνεταιρισμών όσον αφορά τουλάχιστον την δική μας περιοχή. Τα 52 χωριά είναι πολλά, οι απαιτήσεις πολλές, τα προβλήματα ακόμη περισσότερα. Θέλουμε να ενισχύσουμε τη προσπάθεια σύνδεσης των ανθρώπων που ασχολούνται με τη γη είτε κατά κύριο είτε κατά δεύτερο επάγγελμα. Είναι προαιρετική η συμμετοχή και δωρεάν στον σύνδεσμό μας. Η αγάπη μας για τον τόπο μας ώθησε και στόχος μας είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη συνεργασία σε συντονιστικό και όχι σε συνδικαλιστικό επίπεδο. Μέσα από τον Πανεπαρχιακό Αγροκτηνοτροφικό Σύνδεσμο Ελασσόνας, αφήνουμε στην άκρη τις πολιτικές καταβολές, ενισχύουμε τους αγροκτηνοτροφικούς συλλόγους αλλά και τους ανένταχτους αγρότες και κτηνοτρόφους, στην καλύτερη ενημέρωσή τους και στόχος μας είναι μια ενωτική κίνηση, χωρίς σκοπιμότητες, χωρίς προσωπικές φιλοδοξίες”.

Ήδη η κινητοποίηση των τελευταίων ημερών μέσα και από τη σελίδα στο Facebook “Πανεπαρχιακός Αγροκτηνοτροφικός Σύνδεσμος Ελασσόνας” προσελκύει το ενδιαφέρον εκατοντάδων αγροτών και κτηνοτρόφων ενώ σκοπός των δύο Επιτροπών είναι να προχωρήσουν σε μια συμβολική αλλά και ιδρυτική συνάντηση στην Ελασσόνα, στα τέλη του φθινοπώρου, ώστε να αποκτήσει και νομική υπόσταση ο σύνδεσμος.

Featured Image

Η Επιτροπή Ν.Τ. που συγκροτήθηκε αποτελείται από τους Καραγιάννη Θανάση, Καραγιάννη Βαγγέλη, Δημητριάδη Χάρη, Λιάνο Αντώνη και Δημητριάδη Τάσο ενώ στην υπευθυνότητα ενημέρωσης των δενδροκαλλιεργητών (αμύγδαλα-καρύδια-φρούτα) οι ομάδες ενημέρωσης συγκροτήθηκαν από τους Βαρσάμη Κώστα, Λιάνο Βάιο, Βογιατζή Ηλία, Ζαρλαδάνη Γιάννη ενώ συγκροτήθηκαν ομάδες ενημέρωσης και για λοιπές καλλιέργειες και κτηνοτρόφους.

Η Επιτροπή Β.Τ. που συγκροτήθηκε αποτελείται από τους Καραγεώργο Θωμά, Μπόλη Παναγιώτη, Γκουτζιαφώτη Γιάννη, Κατσαρό Γιώργο και Πουρσανίδη Ιορδάνη ενώ στην υπευθυνότητα ενημέρωσης των δενδροκαλλιεργτών (αμύγδαλα-καρύδια-φρούτα) οι ομάδες ενημέρωσης συγκροτήθηκαν από τους Μπόλη Δημήτρη, Λάτσιο Ηλία και Τζήκα Αντώνη. Τέλος στην υπευθυνότητα ενημέρωσης για λοιπές γεωργικές καλλιέργειες και κτηνοτροφικά ζητήματα, οι ομάδες ενημέρωσης συγκροτήθηκαν από τους Μαντζάρα Θωμά, Μπατζογιάννη Γιάννη και Κατσίβελο Νίκο, αντίστοιχα.

Τέλος θα υπάρχει και ένα προσωρινό πενταμελές συντονιστικό όργανο για τις δύο επιτροπές, ώστε να υπάρχει διασταύρωση στοιχείων και ταύτιση απόψεων επάνω στα προβλήματα και τα ζητήματα του κλάδου, όπου συγκροτήθηκε και αποτελείται από τους: Μάκη Καραγεώργο, Γιώργο Κατσαρό, Βαγγέλη Καραγιάννη, Χάρη Δημητριάδη και Αντώνη Λιάνο.

Όπως τονίζουν στον Πανεπαρχιακό Αγροκτηνοτροφικό Σύνδεσμο Ελασσόνας: “Τα προβλήματα είναι πολλά, είναι περισσότερα αυτά που μας ενώνουν από αυτά που μας χωρίζουν και στόχος μας είναι να εισακουστούμε και να πληροφορηθούμε ακόμη καλύτερα, δημιουργώντας μια βάση συναδέλφων που φυλάει “Θερμοπύλες” όλα αυτά τα χρόνια, δίνοντας ζωή στα χωριά, ενισχύοντας το εισόδημα της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας”.

Πηγή: elassona-city.gr

Featured Image