H ελαιοπαραγωγή της πράσινης βρώσιμης ελιάς που ολοκληρώθηκε για φέτος, έχει φέρει μεγάλο σκεπτικισμό.

Παρά την ομολογουμένως μεγάλη καταστροφή που υπέστησαν οι καλλιεργητές και οι μεταποιητές λόγω της ακαρπίας σε ποσοστό 90% τουλάχιστον, δεν υπήρξε κάποια ειδική μέριμνα από την κυβέρνηση, κάτι που ξεκαθάρισε και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης σε συνάντηση που είχε με τους ελαιοκαλλιεργητές της Χαλκιδικής.

Την ώρα που ετοιμάζονται αγροτικές κινητοποιήσεις σε πανελλαδικό επίπεδο, οι αγρότες που ασχολούνται με την ελιά στη Χαλκιδική ετοιμάζουν και αυτοί τα τρακτέρ τους.

Featured Image

«Είμαστε σε συζητήσεις και θα προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις. Δεν είχαμε τη στήριξη της πολιτείας και είναι ένα ζήτημα που πρέπει να το εξετάσει», αναφέρει στην Voria.gr o επικεφαλής του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγίου Μάμαντος, Ελπιδοφόρος Καραθανασόπουλος.

Και όλα αυτά σε μια περίοδο που υπάρχει αγωνία για την επόμενη ελαιοκομική σεζόν, αφού η μακρά καλοκαιρία τους χειμερινούς μήνες ίσως επηρεάσει και πάλι τα ελαιόδεντρα. Σαφή εικόνα για το τι μέλει γενέσθαι του χρόνου, αναμένεται να έχουμε τον προσεχή Απρίλιο.

Featured Image