Μάλλον δεν γνώριζαν πως αν και έχει δοθεί έγκριση για σφαγές αιγοπροβάτων στην Κρήτη, η απαγόρευση συνεχίζει να ισχύει για το Ηράκλειο.

Ο λόγος για δύο άνδρες που συνελήφθησαν από τις αρχές καθώς παρέβλεψαν την απαγόρευση σφαγής αιγοπροβάτων λόγω της πανώλης.

Πρόκειται για δύο ημεδαπούς, τον ιδιοκτήτη των αιγοπροβάτων κι έναν ακόμα άνδρα, όπου σε αποθήκη που διατηρούσε βρέθηκαν 10 σφάγια ζώων συνολικού βάρους 190 κιλών τα οποία δεν έφεραν τα απαραίτητα έγγραφα.

Τα ζώα, τα οποία παρέδωσε ο ιδιοκτήτης τους, σφάχθηκαν από τον άνδρα και φυλάχθηκαν στη συγκεκριμένη αποθήκη προφανώς για να διατεθούν προς πώληση παρά την απαγόρευση που είναι σε ισχύ.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για το περιστατικό αναφέρει τα εξής:

Featured Image

Συνελήφθησαν σήμερα (23.08.2024),στο Ηράκλειο από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, δύο ημεδαποί κατηγορούμενοι για παραβάσεις των μέτρων πρόληψης κατά των ασθενειών και της Αστυνομικής Διάταξης περί Ζωοκλοπής.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της ανωτέρω υπηρεσίας πραγματοποίησαν σήμερα (23.08.2024) το πρωί έλεγχο σε υπαίθριο αποθηκευτικό χώρο ιδιοκτησίας ημεδαπού όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σφάγια ζώων (10 αιγοπρόβατα) συνολικού βάρους 190 κιλών για τα οποία δεν υπήρχαν τα προβλεπόμενα παραστατικά έγγραφα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, ο ημεδαπός είχε προβεί στη σφαγή των ανωτέρω οικόσιτων ζώων τα οποία του είχε παραδώσει για το σκοπό αυτό ημεδαπός ιδιοκτήτης τους .

Η προανάκριση ενεργείται από το Β΄ Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου.

Πηγή: zarpanews.gr

Featured Image