Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας καλεί σε σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Βόλου αύριο Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου στις 9 μ.μ. όλους τους αγροτικούς φορείς του νομού, τους αγροτικούς συλλόγους, τους αγρότες και κτηνοτρόφους για να συζητήσουν όλα τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την κακοκαιρία Daniel.

Σε ανακοίνωσή τους οι αγρότες εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στις οικογένειες των νεκρών, τονίζουν ότι ο κρατικός μηχανισμός έχει εγκαταλείψει τους πλημμυροπαθείς στη Μαγνησία ενώ τονίζουν ότι το κράτος δεν έχει σχέδιο για την προστασία των πολιτών και δεν έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα. Χαρακτηριστικά διεκδικούν άμεσα όπως αναφέρεται:

• Να παρθούν μέτρα υποδομών για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και φαγητού, πόσιμου νερού, χημικές τουαλέτες για τους πληγέντες. Να αποκατασταθούν οι υποδομές στο ρεύμα και το νερό.

• Να καταγραφούν και να απομακρυνθούν από την ύπαιθρο τα νεκρά ζώα για προστασία της δημόσιας υγείας. Να κινητοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα μέσα και προσωπικό των κρατικών υπηρεσιών για να απομακρυνθούν οι μεγάλες ποσότητες φερτών υλικών που έχουν συσσωρευτεί και να προχωρήσουν οι απαραίτητες απολύμανσεις, οι ψεκασμοί και οι αναγκαίες ενέργειες για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος και των εκτάσεων καλλιεργήσιμης γης που υπέστησαν διάβρωση, επιχωμάτωση, αποχωμάτωση.

Featured Image

• Να βρεθούν χώροι υποδοχής με όλες τις απαραίτητες υποδομές για τους συνανθρώπους μας που πλημμύρισαν ή καταστράφηκαν τα σπίτια τους και να μοιραστούν κρεβάτια, στρώματα στους πλημμυρισμένους.

• Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα οικονομικής ανακούφισης των κατοίκων των περιοχών που επλήγησαν, με τη χορήγηση έκτακτου βοηθήματος σε κάθε οικογένεια και όχι τα ψίχουλα που μοιράζει η κυβέρνηση.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image