Επιτροπή αγροτών που βρίσκονται σε κινητοποίηση στον κόμβο του Πλατυκάμπου δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δ. Κουρέτας, μετά από πρωτοβουλία τους.

Οι αγρότες ζήτησαν από τον Περιφερειάρχη την παρέμβαση του προκειμένου να προγραμματιστεί ένα ραντεβού με υπουργικό κλιμάκιο, ή ακόμα και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, ώστε να καταθέσουν τα αιτήματα τους.

Οι αγρότες εξέφρασαν επίσης την αγανάκτηση τους στον Περιφερειάρχη, από το γεγονός ότι το αίτημα τους για συνάντηση με κυβερνητικό κλιμάκιο και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αυγενάκη έχει αγνοηθεί παντελώς, όπως αναφέρει το thessaliatv.gr.

Featured Image

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε να επικοινωνήσει τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προκειμένου να γίνει η συνάντηση. Στη διάρκεια της συνάντησης ωστόσο δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινήσεις σχετικά με την πρόταση που έχει καταθέσει ο Περιφερειάρχης αναφορικά με την ανασύσταση τμήματος της λίμνης Κάρλας, ώστε να λειτουργεί ως συμπληρωματική αρδευτική δεξαμενή.

Ο κ. Κουρέτας ξεκαθάρισε πως η πρόταση αυτή αφορά εκτάσεις του δημοσίου και μη παραγωγική γη, ενώ τόνισε ότι δεν αφορά ούτε ένα στρέμμα παραγωγικής γης που καλλιεργείται από τους αγρότες της περιοχής. Υποστήριξε ωστόσο πως το κρίσιμο ζήτημα είναι η αποδοχή από την πλευρά της κυβέρνησης του συνόλου της πρότασης της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την κατασκευή σήραγγας απορροής των υδάτων της λεκάνης της Θεσσαλίας προς το Αιγαίο (Κεραμίδι) κάτι που όπως είπε δεν έχει γίνει ακόμα αποδεκτό από την κυβέρνηση.

Featured Image