Το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών (Κτήμα Συγγρού), επισκέφτηκε σήμερα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, μαζί με τον Υφυπουργό Διονύση Σταμενίτη και συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου Διονύση Κυριακόπουλο, τα μέλη του Δ.Σ και τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης του ΙΓΕ Δρ. Γεώργιο Μπαλωτή.

Συζητήθηκαν τρόποι επίλυσης των προβλημάτων του Ινστιτούτου και κυρίως η συνεχής προσπάθεια που καταβάλλεται για τον καθαρισμό, την προστασία και την αντιπυρική θωράκιση του μοναδικού αυτού κληροδοτήματος, ειδικά τη θερινή περίοδο. Επίσης, τέθηκε το θέμα της χρηματοδότησης για την ενίσχυση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, καθώς και για την φύλαξη του χώρου. Ήδη προγραμματίστηκε και νέα συνάντηση του Υπουργού με τη Διοίκηση του ΙΓΕ, για να δρομολογηθεί άμεσα η αντιμετώπιση των θεμάτων που συζητήθηκαν.

Featured Image

Το κτήμα Συγγρού είναι ένας χώρος με πολλαπλό χαρακτήρα. Αποτελεί κληροδότημα της Εθνικής Ευεργέτιδας Ιφιγένειας Συγγρού προκειμένου να ιδρυθεί σχολή κηπουρικής, κτηνοτροφίας, μελισσοκομίας, σηροτροφίας και κτηνοτροφίας, με αποστολή την εκπαίδευση καλών γεωργών και κηπουρών. Σήμερα είναι χώρος εκπαίδευσης και επιμόρφωσης, τόπος αθλητικής άσκησης και επαφής με τη φύση. Με 118 χρόνια εμπειρίας στην αγροτική εκπαίδευση, διοργανώνει σεμινάρια τα οποία απευθύνονται σε γεωπόνους, σε φοιτητές, σπουδαστές Δασολογικών και Γεωπονικών Σχολών, σε επαγγελματίες μελισσοκόμους, κηπουρούς και ανθοδέτες και σε κάθε πολίτη που ενδιαφέρεται.

Ο ΥπΑΑΤ τόνισε ότι αναβάθμισή του ΙΓΕ αποτελεί στόχο του Υπουργείου, καθώς είναι σημαντικός χώρος αναψυχής, περιπάτου και άθλησης με εκπαιδευτική και γεωργική παράμετρο. Το Κτήμα Συγγρού, πνεύμονας πρασίνου δίνει τη δυνατότητα στους κατοίκους του λεκανοπεδίου να έχουν επαφή με τη φύση και μάλιστα εντός του αστικού τοπίου.

Featured Image