Ο Συνεταιρισμός Almoland κάνει πράξη την… ανάπτυξη με μια νέα μονάδα.

“Ο ΑΣ Αμυγδάλων και Ξηρών Καρπών Λαμίας κατόπιν έγκρισης του επενδυτικού του σχεδίου προχωρά την επόμενη καλλιεργητική περίοδο στην κατασκευή καθετοποιημένης μονάδας επεξεργασίας αμυγδάλου. Ευχαριστούμε θερμά όσους συνέβαλαν να πραγματοποιηθεί αυτή η επένδυση και υποσχόμαστε να διαδραματίσουμε δυναμικό ρόλο στην αμύγδαλο καλλιέργεια στη χώρα μας προς όφελος των παραγωγών αλλά και των καταναλωτών”, τονίζει στο Agronewsbomb σχετικά ο πρόεδρος της ομάδας κ. Θύμιος Κασούμης.

Ο ίδιος δεν αποκλείει να πάει ο συνεταιρισμός πιο μετά σε μια ακόμα επένδυση, αυτή τη φορά μονάδα παραγωγής αμυγδαλοβούτυρου.

Σε σχέση με την εφετινή παραγωγή επισημαίνει πως ” ως συνεταιρισμός είμαστε στα ίδια επίπεδα με πέρσι, αν και κανονικά θα έπρεπε να είμαστε παραπάνω. Ανά περιοχές άλλες είχαν παραγωγή και άλλες. Οι τιμές παραγωγού σε μας είναι στα 5,5 ευρώ στα αυτογόνιμα Marta και Antoneta και στις Ferragnes 6,5 ευρώ το κιλό.

Featured Image

Πιέσεις για μειώσεις

Ο κ. Κασούμης παραδέχεται πως τελευταία το προϊόν δέχεται μεγάλες μειώσεις. “Σε αυτό έχουν συμβάλλει και κάποιοι παραγωγοί καθώς αποθήκευσαν μέχρι τον Αύγουστο, αλλά μετά δεν είχαν υπομονή και πούλησαν σε ευτελείς τιμές στους εμπόρους, δηλαδή ακόμα και με 1,30 κόκκαλο. Όταν ξεκινάμε κάτι ως παραγωγοί και ως προς τακτική πρέπει να το ολοκληρώνουμε, αλλιώς να μην το κάνουμε…”, καταλήγει.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image