Μπερδεμένη η εγχώρια αγορά. Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται ο μεγάλος διαγωνισμός του Αγροτικού Συνεταιρισμού Νίκαιας.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν θα επισκεφθεί σύντομα τη Ρωσία για να συζητήσει με τον Βλαντίμιρ Πούτιν το θέμα της συμφωνίας που επέτρεπε τις εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών από τη Μαύρη Θάλασσα.

Η συμφωνία -με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ και της Τουρκίας- διήρκεσε ένα χρόνο, αλλά ναυάγησε τον περασμένο μήνα, καθώς η Μόσχα αποχώρησε. Η Άγκυρα επιδιώκει να πείσει τη Ρωσία να επιστρέψει στη συμφωνία, βάσει της οποίας από τα λιμάνια της Οδησσού μεταφέρονταν δεκάδες εκατομμύρια τόνοι σιτηρών.

Featured Image

Από τη στιγμή που κατέρρευσε η συμφωνία, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν βάλει στο στόχαστρο τα ουκρανικά λιμάνια με βολές πυραύλων και drones, σύμφωνα με την Καθημερινή. Ο Ομέρ Τσελίκ, εκπρόσωπος του ΑΚP, είπε ότι ο Ερντογάν θα επισκεφθεί σύντομα το θέρετρο του Σότσι, χωρίς ωστόσο να δώσει διευκρινήσεις για το κατά πόσο θα συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του. «Μετά από αυτή την επίσκεψη μπορεί να υπάρξουν εξελίξεις», είπε στους δημοσιογράφους.

Το Bloomberg, επικαλούμενο δύο ανώνυμες πηγές, ανέφερε ότι ο Ερντογάν αναμένεται να συναντήσει τον Πούτιν στη Ρωσία την επόμενη εβδομάδα, πιθανώς στις 8 Σεπτεμβρίου, πριν ταξιδέψει σε μια συνάντηση της G20 στην Ινδία.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image