Οι παραγωγοί δεν πουλάνε εύκολα καθώς προσβλέπουν σε περαιτέρω άνοδο των τιμών.

Ελαχιστοποιούνται τα αποθέματα ελαιολάδου όσο πλησιάζουμε προς την πρώτη ελαιοποίηση της νέας χρονιάς.

Το κύριο χαρακτηριστικό στο νομό Λακωνίας είναι η αναμενόμενη κάθετη πτώση της παραγωγής λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, αλλά και η απροθυμία των παραγωγών που έχουν ακόμα αποθέματα να πουλήσουν. Όσον αφορά στις τιμές, αυτές παίζουν στα επίπεδα του 8,60 με 8,70 ευρώ το κιλό.

“Πέρσι βγάλαμε γύρω στους 1.920 τόνους ελαιόλαδο, αλλά φέτος βλέπω μια μείωση παραγωγής γύρω στα 70% το λιγότερο”, αναφέρει στο Agronewsbomb ο πρόεδρος του ΑΣ Αγίων Αποστόλων Παναγιώτης Μπατσάκης κι ενώ η πρώτη ελαιοποίηση στον ΑΣ αναμένεται στο τέλος του μήνα.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Λάγγης πρόεδρος στον Συνεταιρισμό Μεταμόρφωσης τόνισε στο Agronewsbomb ότι στον ΑΣ υπάρχουν ακόμα κάποια αποθέματα της τάξης των 150 τόνων, αλλά οι παραγωγοί δεν πουλάνε γιατί αναμένουν τα 10 ευρώ. Σύμφωνα με τον ίδιο και στην περιοχή αυτή η παραγωγή θα είναι μειωμένη.

Featured Image

Στην Κρήτη, όπως μας πληροφορούν παραγωγοί η τιμή είναι στα 8,70 ευρώ το κιλό και η ζήτηση μεγάλη, αλλά το κακό είναι πως υπάρχει έξαρση στο δάκο και απειλείται η νεά παραγωγή.

Γεμάτες οι Αρμπεκίνες στη Φθιώτιδα

Ο κ. Βάγιος Βαγιάκος από το νομό Φθιώτιδας είναι ελαιοπαραγωγός, γεωπόνος και κάνει βιολογική καλλιέργεια Κορωνέικης, αλλά και Αρμπεκίνας, σε μια έκταση 180 στρεμμάτων. Φέτος, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, οι Αρμπεκίνες (100 στρέμματα) είναι πολύ φορτωμένες, η συγκομιδή θα αρχίσει Νοέμβριο και αναμένονται καλές ποιότητες.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image