Η συμφωνία της κυβέρνησης και η νέα τροπολογία για τους παράτυπους εργάτες γης δημιουργεί νέα δεδομένα.

Η πρόωρη λήξη της ελαιοσυγκομιδής, σε συνδυασμό με την ψήφιση των νέων διατάξεων για τους παράτυπους εργάτες γης κατά το πρότυπο όσων είχε ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια διακυβέρνησής του πριν το 2019, αλλάζουν τα δεδομένα στα μεροκάματα των εργατών γης.

Τη νέα χρονιά φαίνεται πως θα υπάρχει μεγάλη δυνατότητα σε εργατικά χέρια μετά την ψήφιση των νέων διατάξεων από την κυβέρνηση, διατάξεις οι οποίες προκάλεσαν (φαινομενικά τουλάχιστον) και κάποιους τριγμούς στο εσωτερικό της ΝΔ.

Όλο αυτό σε συνδυασμό με την πολύ πρόωρη λήξη της συγκομιδής ελιάς σε όλα τα παραγωγικά κέντρα, αλλά και τη διαφαινόμενη (λόγω παρατεταμένης καλοκαιρίας) νέα ακαρπία στα δέντρα και το επόμενο καλοκαίρι-φθινόπωρο, έχουν ήδη ρίξει τα μεροκάματα.

Featured Image

Είναι ενδεικτικό πως σε παραγωγικές περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, όπου μαζεύονται εσπεριδοειδή αυτή την περίοδο, οι εργάτες γης… παρακαλάνε για δουλειά τους αγρότες, ενώ τα μεροκάματα έχουν πέσει στα 30 με 35 ευρώ το πολύ.

Οι αγρότες είναι τόσο απογοητευμένοι σε μερικές περιπτώσεις από τις συμπεριφορές και τις πρακτικές των εργατών, που προτίμησαν να μείνουν και… αμάζευτες οι σοδειές τους…

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image