Καμιά σχέση με τα ελληνικά δεδομένα η κατάσταση στην Κύπρο, όσον αφορά στα μεροκάματα των εργατών γης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Agronewsbomb, στα 25 ευρώ κυμαίνεται το μεροκάματο των εργατών γης στην Κύπρο, ενώ στην Ελλάδα οι αμοιβές έχουν ξεφύγει.

Η έλλειψη εργατών γης έχει αυξήσει τα εργατικά μεροκάματα για τη συγκομιδή ελιάς. Επιχειρώντας να αντιμετωπίσουν το υψηλός κόστος, οι ελαιοπαραγωγοί στα Φιλιατρά προχώρησαν στην επιβολή πλαφόν 45 ευρώ το μεροκάματο για το μάζεμα της ελιάς.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών και παραγωγός ελαιόκαρπου είπε ότι το μεροκάματο είχε φτάσει 80 ευρώ στους ανειδίκευτους εργάτες, με αποτέλεσμα να μην συμφέρει τους παραγωγούς να μαζέψουν τις ελιές.

Εξηγώντας πώς προχώρησε ο Σύλλογος στην απόφαση αυτή, είπε πως μεροκάματο 80 ευρώ ήταν στο εκβιασμό και αποφασίσαμε κατόπιν γενικής συνέλευσης να βάλουμε ένα ταβάνι στα Φιλιατρά. Μάλιστα, συμμετείχαν σύλλογοι και από όμορους δήμους και αποφασίστηκε η επιβολή πλαφόν στα 45 ευρώ. Ωστόσο, παραδέχθηκε πως δεν τηρείται το πλαφόν αυτό. «Υπάρχει έλλειψη εργατών, υπάρχει ο εκβιασμός, εγώ τόσα θέλω, κι άμα θες» είπε αποτυπώνοντας την κατάσταση που επικρατεί.

Παρά την ανεργία που υπάρχει στη χώρα μας, οι εργάτες για το μάζεμα της ελιάς είναι αλλοδαποί, γιατί κανένας Έλληνας δεν έρχεται να δουλέψει για όσα λεφτά και να είναι, είπε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου.

Featured Image

Πέρα από το μάζεμα της ελιάς, υπολειτουργούν και τα θερμοκήπια λόγω της έλλειψης εργατικών χεριών, αναφέρει το politic.gr.

Μια νέα εφαρμογή για εύρεση εργασίας στην Ελλάδα

Μια νέα εφαρμογή web, δηλαδή μέσω υπολογιστή έχει κάνει τον τελευταίο μήνα την εμφάνισή της στην Ελλάδα. Πρόκειται για την workingreece.io, μέσα στην οποία μπορούν να μπουν και να υποβάλλουν τα στοιχεία τους, τόσο εργάτες από χώρες του εξωτερικού, όσο και εργοδότες από την Ελλάδα.

Όπως εξηγεί μιλώντας στο Agronewsbomb o εκ των υπεύθυνών της κ. Βαγγέλης Κανελλόπουλος “είναι τόσο μεγάλο το ενδιαφέρον για εργασία στην Ελλάδα από τρίτες χώρες όπως το Μπαγκλαντές και το Βιετνάμ, όσο μεγάλο είναι και το ενδιαφέρον των ελλήνων εργοδοτών να βρουν εργαζομένους. Και στον αγροτικό τομέα οι ανάγκες είναι μεγάλες, αλλά θεωρώ πως σιγά σιγά γίνονται βήματα αντιμετώπισης του προβλήματος. Η εφαρμογή μας σκοπεύει να φέρει σε επαφή τις δυο πλευρές, δηλαδή επίδοξους εργαζομένους και εργοδότες”.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image