Xθες το απόγευμα, όπως έγραψε το Agronewsbomb, η Λάρισα επλήγη από έντονη χαλαζόπτωση, προκαλώντας σημαντικές ζημιές σε καλλιέργειες και περιουσίες.

Η χαλαζόπτωση ξεκίνησε το απόγευμα και συνοδεύτηκε από ισχυρή βροχόπτωση και θυελλώδεις ανέμους, με αποτέλεσμα να πέσουν δέντρα και κλαδιά σε διάφορα σημεία της πόλης.

Το μέγεθος του χαλαζιού ήταν ιδιαίτερα μεγάλο, φτάνοντας το μέγεθος μιας πέτρας, και προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στις αγροτικές περιοχές, όπως στον δήμο Κιλελέρ και τα Φάρσαλα.

Featured Image

Μεγάλες ήταν οι ζημιές που προκάλεσε το μπουρίνι και σε κτηνοτροφικές μονάδες στην οδό Καρδίτσης, πίσω από το κοιμητήριο, αλλά και πίσω από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο στο δρόμο προς Τερψιθεά, καθώς ο δυνατός αέρας ξήλωσε στέγες με λαμαρίνες και τις εναπόθεσε σε διπλανό φωτοβολταϊκό πάρκο. Επίσης μεγάλες καταστροφές προκλήθηκαν σε κτηνοτροφικές και αγροτικές εγκαταστάσεις στην περιοχή της Μεσοράχης, της Τερψιθεας και της Κοιλάδας.

Οι κτηνοτρόφοι της περιοχής είναι σε απόγνωση αφού πριν 11 μήνες είχαν πλημμυρίσει οι μονάδες τους από τον Daniel και τώρα καλούνται να αποκαταστήσουν νέες μεγάλες ζημιές από τη χθεσινή κακοκαιρία.

Newsroom Agronewsbomb με πληροφορίες από thessaliatv.gr

Featured Image