Οι Ιταλοί… ξανάρχονται και σπάνε τα κοντέρ με συμφωνίες στα 9 ευρώ και άνω στα αγουρέλαια.

Όσοι περίμεναν να πέσουν οι τιμές στο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, μεταξύ αυτών και η κυβέρνηση που άδικα το έχει ενοχοποιήσει για τον… πληθωρισμό, έπεσαν για μια ακόμα φορά έξω. Το μαρτυρούν αυτό και οι πρόσφατες συμφωνίες του ΑΣ Ζάκρου από την Κρήτη, για πώληση περσινού ελαιολάδου με την τιμή στα 8 ευρώ ακατέβατα.

Εν τω μεταξύ ουρές κάνουν, σύμφωνα με σημερινές πληροφορίες του Agronewsbomb, Ιταλοί έμποροι και μεσίτες σε διάφορα μέρη της Πελοποννήσου, βολιδοσκοπώντας ελαιοπαραγωγούς και σχήματα αυτών, με σκοπό την άμεση αγορά φρέσκων ελαιολάδων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Agronewsbomb, το μεγάλο αυτό ενδιαφέρον των Ιταλών έχει να κάνει με την εκπληκτική ποιότητα των φετινών αγουρέλαιων, αλλά και το γεγονός ότι στην Ιταλία, είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα με την παραγωγή και αναμένονται για μια ακόμα χρονιά λειψά τονάζ.

Featured Image

Σε αυτό το πλαίσιο, εκτιμούν παράγοντες της αγοράς, δεν θα εκπλήξει κανέναν τις επόμενες ημέρες, να “σκάσουν” συμφωνίες για φετινά αγουρέλαια σε τιμές από 9 ευρώ κι άνω. Μάλιστα, ορισμένοι, θεωρούν ότι το φράγμα των 9 ευρώ έχει ήδη σπάσει και ως εκ τούτου, πάμε για τιμές από 9,05 κι άνω.

Μέχρι τώρα αυτό που έχει γίνει γνωστό είναι κάποιες ενδεικτικές τιμές από ελαιοτριβεία στα επίπεδα των 8,50 ευρώ το κιλό για αγουρέλαια από Αθηνοελιά, αλλά και πληροφορίες για πράξεις στα 8,70 ευρώ ανά κιλό. Τις επόμενες ημέρες βέβαια το πιθανότερο είναι να μιλάμε για τιμές με το… 9 μπροστά.

Σε αυτό βοηθά, όπως γράψαμε και πρωτύτερα, η ανώτερη ποιότητα των φετινών ελαιολάδων, ενώ και οι αποδόσεις οι πρώτες μοιάζουν ενθαρρυντικές. Όπως βαίνουν τα πράγματα, φέτος και περισσότερη παραγωγή θα έχουμε ως χώρα, ίσως και καλύτερες τιμές.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image