Η χτεσινή ανεμοθύελλα χτύπησε ανελέητα την περιοχή του Σοχού στο Δήμο Λαγκαδά, αφήνοντας πίσω της εκτεταμένες ζημιές και στοιχεία καταστροφής.

Μεταξύ των πληγέντων βρισκόταν και μια κτηνοτροφική μονάδα, καθώς σήκωσε στο αέρα όλες τις εγκαταστάσεις, προκαλώντας σοβαρές ζημιές στον εξοπλισμό της και στις εγκαταστάσεις της.

Η καταστροφή αυτή αποτελεί έναν ακόμα φαύλο κύκλο στην ιστορία μιας περιοχής που έχει συχνά πληγεί από τις ακραίες καιρικές συνθήκες. Ο Σοχός, μια ήσυχη περιοχή γεμάτη φυσική ομορφιά και γοητεία, συχνά βρίσκεται στο στόχαστρο της κακοκαιρίας, που μπορούν να προκαλέσουν ανείπωτη οδύνη στους κατοίκους και τους επιχειρηματίες της περιοχής.

Η κτηνοτροφική μονάδα που υπέστη τις σοβαρές ζημιές αποτελεί κομμάτι της οικονομικής ύπαρξης της τοπικής κοινότητας. Η κτηνοτροφία είναι ένας τομέας ζωτικής σημασίας για την περιοχή, συνεισφέροντας στη διατήρηση της τοπικής οικονομίας.

Featured Image

Οι ζημίες που υπέστη η μονάδα θέτουν σε κίνδυνο την οικονομική σταθερότητα πολλών οικογενειών και ατόμων που εξαρτώνται από αυτήν.

Εν τω μεταξύ, η καταστροφή στον Σοχό φέρνει στο προσκήνιο τη σημασία της προετοιμασίας και της πρόληψης έναντι φυσικών καταστροφών.

Πηγή: livelagadas, Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΑΓΚΑΔΑ

Featured Image