Μεγάλη σε όγκο και δυναμική ήταν η κινητοποίηση των αγροτών και κτηνοτρόφων σήμερα στο Μεσολόγγι που μπήκαν στο κέντρο της πόλης με τα τρακτέρ.

Οι παραγωγοί διαμαρτύρονται για τα γνωστά προβλήματα του κόστους παραγωγής, της ακαρπίας ελιάς που δεν αποζημιώνεται, τις πετσοκομμένες επιδοτήσεις κ.λπ.

Πάνω από 200 τρακτέρ και άλλα αγροτικά μηχανήματα και οχήματα, από τους Οινιάδες, το Αιτωλικό, το Ευηνοχώρι, τον Γαλατά αλλά και την Ναυπακτία, έδωσαν ραντεβού στις 11 το πρωί έξω από την πύλη του Μεσολογγίου και στην συνέχεια μπήκαν στην πόλη με κατεύθυνση την πλατεία όπου μίλησαν για τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα, ο οποίος αφανίζεται εξαιτίας του δυσβάστακτου κόστους παραγωγής και των χαμηλών τιμών πώλησης των προϊόντων.

Featured Image

Όπως αναφέρουν οι ίδιοι πλέον είναι θέμα επιβίωσης και γι’ αυτό αναγκάζονται να βγαίνουν στους δρόμους. Η κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης διακόπηκε για αρκετή ώρα καθώς τα τρακτέρ κατέκλυσαν τους κεντρικούς δρόμους ενώ άλλα ανέβηκαν ακόμη και πάνω στην πλατεία.

Στην συνέχεια είχε προγραμματιστεί πορεία προς την Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας προκειμένου να παραδώσουν υπόμνημα με τα αιτήματά τους. Η κινητοποίηση πάντως χαρακτηρίστηκε από μεγάλο όγκο και παλμό καθώς οι αγρότες και κτηνοτρόφοι έκαναν αισθητή την παρουσία τους με κορναρίσματα και θόρυβο προκειμένου να στείλουν μήνυμα στην κυβέρνηση.

Παρόντες στην συγκέντρωση της πλατείας ήταν οι βουλευτές Μ. Ζαμπάρας, Χ. Σταρακά και Ν. Παπαναστάσης, ο Δήμαρχος Μεσολογγίου και Δημοτικοί Σύμβουλοι καθώς και εκπρόσωποι άλλων φορέων. Εκείνο που σχολιάστηκε αρνητικά ήταν η απουσία εκπροσώπου της Περιφέρειας.

Newsroom Agronewsbomb με πληροφορίες από Αιχμή και iaitoloakarnania

Featured Image