Στον κόμβο του Πλατυκάμπου παρέταξαν τα τρακτέρ τους λίγο μετά τις 11.00 το πρωί οι αγρότες της Λάρισας, υλοποιώντας την απόφαση που είχαν λάβει προχθές σε συνέλευση που πραγματοποίησαν προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις παραλείψεις και τα λάθη στις αποζημιώσεις για την κακοκαιρία Daniel.

Αντιπροσωπεία των αγροτών της Λάρισας θα συναντηθεί το απόγευμα στο δημαρχείο Καρδίτσας με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Τσιάρα, όπου θα συζητηθεί το θέμα της εξόφλησης των αποζημιώσεων, αναφέρει το thessaliatv.gr.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ Ρίζος Μαρούδας οι αγρότες διαμαρτύρονται για την καθυστέρηση στην έκδοση των πορισμάτων από τον ΕΛΓΑ, ενώ η κυβέρνηση 11 μήνες μετά τη θεομηνία του περασμένου Σεπτεμβρίου, είναι ανακόλουθη σε ότι αφορά τα χρονοδιαγράμματα που η ίδια έθεσε, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να βρίσκονται σε απόγνωση λόγω έλλειψης ρευστότητας.

Featured Image

Επίσης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε αδικίες καθώς ολόκληρες περιοχές όπως η Αγιά έχουν αποκλειστεί από τις αποζημιώσεις. Επίσης δεν έχουν εξοφληθεί ακόμη οι αποζημιώσεις στους κτηνοτρόφους και σε παραγωγούς βιομηχανικής ντομάτας, ελαιοκράμβης, φυστικιών κ.α.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image