Σε αναβρασμό οι Κρητικοί για το πετσόκομμα επιδοτήσεων, “μασάζ” την Τετάρτη από Αυγενάκη.

Σε τροχιά κινητοποιήσεων μπαίνει ο κτηνοτροφικός κόσμος στα Χανιά και σε όλη την Κρήτη μετά το αναιτιολόγητο «πετσόκομμα» στην επιδότηση, η προκαταβολή της οποίας πιστώθηκε στους λογαριασμούς των κτηνοτρόφων τις προηγούμενες μέρες.

Σύμφωνα με την εικόνα που έχει ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων Χανίων, Γιάννης Βερυκάκης, η μείωση στην ενιαία ενίσχυση φτάνει το 25% – 40% κάτι που δικαιολογείται από τα όσα ορίζει η ΚΑΠ αλλά αποδίδεται αποκλειστικά σε χειρισμούς του ΟΠΕΚΕ, ο οποίος δεν δίνει την παραμικρή επεξήγηση στον κτηνοτροφικό κόσμο, όπως μεταδίδει το zarpanews.gr.

Ως εκ τούτου, για την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου προγραμματίζονται δυναμικές κινητοποιήσεις σε παγκρήτιο επίπεδο με τους κτηνοτρόφους των Χανίων να δίνουν ραντεβού στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στον Βλητέ, ζητώντας απαντήσεις.

Featured Image

Στον Αυγενάκη για… “μασάζ”

Ορίστηκε η συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για το καυτό ζήτημα των επιδοτήσεων.

Συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη θα έχει την ερχόμενη Τετάρτη 15 Νοεμβρίου αντιπροσωπεία των αγροτών και των κτηνοτρόφων από όλη την Κρήτη για το καυτό θέμα της καταβολής των επιδοτήσεων.

Όπως δήλωσε στο Cretalive ο Προεδρoς της Επιτροπής που συγκροτήθηκε με τη συμμετοχή όλων των θεσμικών εμπλεκόμενων φορέων, Πρίαμος Ιερωνυμάκης, “μετά τη σύσκεψη στον Προφήτη Ηλία και τη θεσμική σύσκεψη της Πέμπτης με τον Περιφερειάρχη, όλοι μαζί ενωμένοι θα διεκδικήσουν την άρση των αδικιών σε βάρος των αγροτοκτηνοτρόφων του νησιού από τη νέα ΚΑΠ, με βάση αποφάσεις προηγούμενων ετών”.

Featured Image