Οι αλλαγές στην παραμετροποίηση και το πληροφοριακό σύστημα, που δεν είναι έτοιμο καθυστερούν όπως έχουμε γράψει και πάλι τις αποζημιώσεις Daniel.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Agronewsbomb, καταβάλλονται αρκετές προσπάθειες ώστε η σχετική διαδικασία να ολοκληρωθεί εντός της εβδομάδας για να “τρέξει” και η πληρωμή, που έχουν προαναγγείλει τόσο ο ΕΛΓΑ, όσο και ο ΥπΑΑΤ Κώστας Τσιάρας.

Ένα σενάριο φέρνει τη διαδικασία να ολοκληρώνεται εντός της εβδομάδος και ενδεχομένως την πληρωμή να γίνεται προς το τέλος της τρέχουσας εβδομάδος, κάτι όμως που με τα σημερινά δεδομένα δεν είναι 100% βέβαιο, οπότε δεν θα είναι έκπληξη, αν πάμε παραπέρα ακόμα για την πληρωμή.

Δεν θα πληρωθούν όλα τα πορίσματα

Σε σχέση με την πληρωμή και το ποιοί πρόκειται να λάβουν χρήματα, πληροφορίες αναφέρουν πως δεν θα πληρωθούν πάλι όλα τα πορίσματα, παρά μόνο όσα φτάνουν στον κεντρικό υπολογιστή του ΕΛΓΑ. Σε αυτή την πίστωση εκτιμάται ότι θα πληρωθούν τα μισά ή και λίγο παραπάνω, από τα εναπομείναντα πορίσματα. Αλλά όχι όλα. Τώρα, οι πληροφορίες θέλουν τον ΕΛΓΑ, να προσπαθεί για μια ακόμα πληρωμή Daniel εντός του καλοκαιριού, αν και το πιο πιθανό φαίνεται να πηγαίνουμε για τελική εξόφληση στα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου.

Featured Image

Τα ποσά στα βαμβάκια

Τα τελικά ποσά αποζημιώσεων στους παραγωγούς που έχουν δοθεί δεν έχουν ακόμα προκύψει καθώς γίνεται επανυπολογισμός, σύμφωνα με το ΥπΑΑΤ. Αλλά ειδικά για τα παρακάρλια, την περιοχή που είχαν πλημμυρίσει πάνω από 150.000 στρέμματα, η αποζημίωση για το βαμβάκι για όσους παραγωγούς δεν μπορούν να καλλιεργήσουν για 2 χρόνια εκτιμάται στα 200 ευρώ ανά έτος κι ενώ οι παραγωγοί έχουν λάβει 140 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε καλό δρόμο είναι και οι αποπληρωμές για το έγγειο κεφάλαιο που καταστράφηκε.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image