Η πολυαναμενόμενη παρέμβαση DR-12, μια από τις καινοτομίες που έφερε το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο 2023-2027, θα λανσαριστεί φέτος! Μέσω αυτής, οι νέοι αγρότες θα μπορούν να επωφεληθούν από χρηματοδότηση 200.000 ευρώ/εκμετάλλευση.

Στην τελευταία συνάντηση που είχε ο Υπουργός Γεωργίας με τους εκπροσώπους της Save the Romanian Peasant Union, φαίνεται ότι συζητήθηκε το ενδεχόμενο δρομολόγησης της γραμμής χρηματοδότησης DR-12 τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους. Ο συνολικός προϋπολογισμός της παρέμβασης θα είναι 169.589.647 ευρώ.

Για να επωφεληθούν από αυτή τη χρηματοδότηση, οι νέοι αγρότες θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει το έργο εγκατάστασης (υπομέτρο 6.1 του ΠΝΔΡ 2014-2020), δηλαδή να έχουν εφαρμόσει το επιχειρηματικό σχέδιο και να έχουν λάβει τη δεύτερη δόση των χρημάτων.

Featured Image

Είναι σημαντικό να αναφερθεί το γεγονός ότι από τη χρηματοδότηση αυτή θα μπορούν να επωφεληθούν και αγρότες ηλικίας άνω των 45 ετών, οι οποίοι όμως έχουν εγκατασταθεί πρόσφατα, δηλαδή δεν έχουν συμπληρώσει τα 5 έτη από την εγκατάσταση των κεφαλών. Στην περίπτωσή τους, η ένταση στήριξης θα είναι μόνο 65%.

Επί του παρόντος δεν υπάρχει οδηγός αιτούντος για την παρέμβαση DR-12. Μπορείτε να βρείτε τις γενικές προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι δικαιούχοι, που περιέχονται στο φύλλο παρέμβασης ΠΝΣ.

Πηγή: agro-tv.gr

Featured Image