Το μεσημέρι της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε συμβολικός αποκλεισμός του κτιρίου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας από τους αγρότες της περιοχής, οι οποίοι αντιδρούν μετά και τα αποτελέσματα της συνάντησης των εκπροσώπων τους με τον πρωθυπουργό η οποία δεν «απέδωσε καρπούς».

Οι ίδιοι αποφάσισαν ολικό αποκλεισμό των φορτηγών αυτοκινήτων και επ’ αόριστον κλείσιμο των συνόρων στο τελωνείο της Νίκης, ενώ διευκρίνισαν πως τα Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα θα κινούνται κανονικά καθώς και επ’ αόριστον κλείσιμο του κτιρίου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Ο Θωμάς Μόσχος τόνισε πως αυτά που τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός ήταν ένας μεγάλος εμπαιγμός προς τους αγρότες. «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μας κοροϊδεύουν ή γιατί δεν έχουν αναλογιστεί την κατάσταση, εμείς θα συνεχίσουμε. Η στάση μας από εδώ και πέρα αρχίζει και σκληραίνει και το κλείσιμο συνόρων τελωνείων, λιμανιών, αεροδρομίων κλπ θα είναι τα πρώτα μέτρα και τα μικρότερα» τόνισε ο ίδιος και κάλεσε όλους τους βουλευτές να πάρουν θέση και να αναλογιστούν την κατάσταση που επικρατεί τώρα αλλά και το τι θα συμβεί στο μέλλον ενώ ζήτησαν στήριξη από όλους τους πολίτες και να καταλάβουν τι περνάνε οι αγρότες αλλά και τι θα περάσουν οι ίδιοι μετά το καλοκαίρι καθώς το φαγητό κάθε μέρα είναι και πιο ακριβό. «Όσο είμαστε στα μπλόκα το ακριβό θα ακριβαίνει κάθε μέρα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Με ψίχουλα δεν είναι κανένας ικανοποιημένος» τόνισε ο Στάθης Πασχαλίδης, εκπρόσωπος του μπλόκου των Κοίλων.

Ο Παναγιώτης Κυριακίδης από το μπλόκο του Βοΐου ανέφερε πως μετά και τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους και θα συνεχίσουν το δίκαιο αγώνα τους. «Θέλουμε τον κόσμο μαζί μας, θα προσπαθήσουμε να μη δημιουργήσουμε προβλήματα αλλά πρέπει να βρουν λύσεις και για εμάς και είναι δίκαια αυτά που ζητάμε» σημείωσε ο ίδιος.

Featured Image

Το μεσημέρι της Πέμπτης θα διεξαχθεί σύσκεψη της πανελλαδικής επιτροπής στη Νίκαια για να καταλήξουν στις επόμενες κινήσεις τους.

Ο επικεφαλής της «Ενότητας» Λάζαρος Μαλούτας, βρέθηκε στο χώρο της Περιφέρειας για να δείξει τη συμπαράσταση του προς τους αγρότες ενώ ανέφερε πως είναι ένα ιδιαίτερα κρίσιμο ζήτημα που απασχολεί όλη τη χώρα και ιδιαίτερα την περιφέρεια μας που βρίσκεται σε κρίση και αναζητά ένα νέο βηματισμό και ο πρωτογενής τομέας έχει και αυτός το ρόλο του. «Εμείς δηλώνουμε αλληλέγγυοι στον αγώνα τους και συμπαραστεκόμαστε στην προσπάθεια που καταβάλλουν και ελπίζουμε να κερδίσουν αυτά για τα οποία αγωνίζονται» τόνισε ο ίδιος.

Η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Τίνα Κουζιάκη τόνισε πως οι αγρότες σωστά πράττουν και συνεχίζουν να αγωνίζονται κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους πανελλαδικά. «Μετά από τη συνάντηση με τον Κ. Μητσοτάκη νομίζω πολύ δίκαια συνεχίζουν και κλιμακώνουν τον αγώνα τους καθώς τα μέτρα τα οποία ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός είναι κοροϊδία και δεν ανταποκρίνονται στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι» σημείωσε.

Newsroom Agronewsbomb με πληροφορίες από Χρόνο Κοζάνης

Featured Image