Ένας νέος αγρότης που ψάχνει να βρει το δίκιο του, αλλά απάντηση δεν παίρνει καμιά, καταγγέλλει πως ανέβασε κανονικά τα ενοικιαστήριά του στο ΟΣΔΕ, αλλά του λένε ότι δεν τα… διάβασε το σύστημα του gov.gr , με αποτέλεσμα να μείνει απλήρωτος.

Όπως αναφέρει ο ίδιος στο Agronewsbomb: “Eίμαι νέος αγρότης, όταν έκανα ΟΣΔΕ ανεβάσαμε τα ενοικιαστήρια ηλεκτρονικά και έκανα την δήλωσή μου. Αντί να πληρωθώ κανονικά μιας και περίμενα προκαταβολή 2.000, πήρα μόλις 300 ευρώ. Μου είπαν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ότι δεν πήρε το σύστημα τα ενοικιαστήρια κι έτσι δεν πληρώθηκα για τα χωράφια και τώρα μου είπαν το Δεκέμβρη με την εξόφληση ότι θα πληρωθώ”.

Αυτή είναι μια από τις πολλές περιπτώσεις απλήρωτων παραγωγών, που προσπαθούν να δουν τι συνέβη και να μάθουν πότε θα πληρωθούν, καθώς είχαν κάνει και τον ανάλογο προγραμματισμό στα οικονομικά. Μάλιστα λέγεται πως αντίστοιχο πρόβλημα με τις μεταβιβάσεις που δεν πληρώθηκαν αντιμετωπίζουν εκατοντάδες αγρότες, οι οποίοι είχαν την ατυχία να κάνουν ΟΣΔΕ και μετέπειτα το gov.gr να μην διαβάζει την πράξη.

Featured Image

Υπενθυμίζεται πως η ΠΕΦΑΣΥ με παρέμβασή της προς τον ΟΠΕΚΕΠΕ προ μηνός, είχε επισημάνει σωρεία παραλείψεων και λαθών, μία εκ των οποίων, είναι κι αυτή, επισημαίνοντας ότι υπάρχει κίνδυνος να μην πληρωθούν πολλοί παραγωγοί, όπως και έγινε δηλαδή…

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image