Δεκάδες χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφοι δεν έχουν υποβάλλει δήλωση ΟΣΔΕ, μόλις δυο ημέρες πριν την λήξη της σχετικής προθεσμίας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σε 50.000 υπολογίζονται οι αιτήσεις που δεν έχει γίνει εφικτό να οριστικοποιηθούν έως τώρα, ενώ τα επόμενα 24ωρα ΟΠΕΚΕΠΕ και ΥπΑΑΤ αναμένεται να συνεκτιμήσουν τα δεδομένα και να αποφασίσουν για το αν και πόση θα είναι η παράταση που θα δοθεί εκ νέου για τη δήλωση και επεξεργασία των ΕΑΕ.

Παράταση στην προθεσμία έχει ζητήσει η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ενώ η ΠΕΦΑΣΥ έκρουσε τις τελευταίες ημέρες, αλλά και το προηγούμενο διάστημα, καμπανάκι κινδύνου σχετικά με τις διαδικασίες και τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τις επιδοτήσεις των αγροτών και των κτηνοτρόφων.

Featured Image

Μετά τώρα και από μια νέα παράταση -έστω και λίγων ημερών- μπαίνει πλέον σε κίνδυνο η ομαλή καταβολή των επιδοτήσεων και η τήρηση του άτυπου χρονοδιαγράμματος για καταβολή στα τέλη Οκτωβρίου… Σε μια τέτοια, απευκταία κατάσταση, αναμένεται ξεσηκωμός από τους παραγωγούς, οι οποίοι αντιμετωπίζουν ήδη πολλά προβλήματα από την κλιματική κρίση και τις χαμηλές τιμές για πλείστα εκ των προϊόντων του.

Άραγε η ελληνική πολιτεία και η κυβέρνηση, θα λάβουν ποτέ στα σοβαρά τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς όλων των εμπλεκόμενων στον αγροτικό τομέα; Είναι ένα ερώτημα.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image