Λίγα τα διαθέσιμα αρνάκια αυτή την περίοδο ενώ υπάρχει και απαγόρευση σφαγής.

Την ανιούσα έχουν πάρει οι τιμές παραγωγού για το ντόπιο αρνάκι καθώς αυτή την περίοδο οι διαθεσιμότητες είναι εξαιρετικά ελάχιστες με βάση και τον προγραμματισμό των μονάδων, όπως μας αναφέρουν οι κτηνοτρόφοι.

Στην Ξάνθη για παράδειγμα, όπως μας λέει ο έμπειρος αιγοπροβατοτρόφος, Σάκης Λουκμακιάς: “τις προηγούμενες ημέρες, που δεν υπήρχαν τα μέτρα απαγόρευσης σφάξαμε προς 9 ευρώ το κιλό ντόπια αρνάκια. Η τιμή είναι καλή, αλλά εκτιμώ, ότι μπορεί και να αυξηθεί λόγω της κατάστασης με την πανώλη”.

“Εξαιρετικά ελάχιστα είναι τα διαθέσιμα αρνάκια τη δεδομένη χρονική περίοδο κι αυτό γιατί μόνο μεγάλες μονάδες μπορούν να έχουν προγραμματισμένη παραγωγή για όλο το χρόνο”, δήλωσε από την πλευρά του ο Θωμάς Στεριάτος, κτηνοτρόφος από το χωριό Καραϊσκάκης στην Αιτωλοακαρνανία.

Featured Image

Με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την πανώλη των μικρών μηρυκαστικών και την απαγόρευση κάθε μετακίνησης, άρα και των εισαγωγών, οι τιμές κατά το πιθανότερο σενάριο, είναι να αυξηθούν περαιτέρω, κάτι που αναμένεται να φανεί και τον Δεκαπενταύγουστο.

“Αυτές τις ημέρες υπάρχει απαγόρευση στη μετακίνηση. Αν η απαγόρευση ισχύσει μόνο για λίγες ημέρες δεν θα υπάρχει και πρόβλημα στην αγορά. Αν όμως πάει παραπίσω τότε το Δεκαπενταύγουστο που η ζήτηση είναι μεγάλη, θα είναι άλλα τα δεδομένα”, λέει τέλος από την μεριά του ο Γιώργος Τζουλιαδάκης, από το νομό Ηρακλείου.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image