Ένα ποτάμι από τρακτέρ πλημμύρισε την Κομοτηνή το μεσημέρι του Σαββάτου 9 Δεκεμβρίου κατά την διαμαρτυρία των αγροτών της Ροδόπης, απέναντι στον εμπαιγμό που θεωρούν δέχονται από την κυβέρνηση, που όπως τονίζουν έχει υποσχεθεί, αλλά δεν έχει διευθετήσει τα πολλά ανοιχτά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Θρυαλλίδα για τις τελευταίες αντιδράσεις αποτέλεσε η σημαντική μείωση που είδαν στις επιδοτήσεις, λόγω των προβλέψεων της νέα ΚΑΠ, που ζητούν να διορθωθεί άμεσα, που προστίθεται στα προβλήματα του κόστους παραγωγής, της μη θεσμοθέτησης της επιστροφής του φόρου κατανάλωσης, το αγροτικό ρεύμα, την έλλειψη αναδασμών στην περιοχή μας, όπως και η έλλειψη φραγμάτων και η σωστή υδατική διαχείριση, αλλά και επιμέρους προβλήματα των κλάδων.

Ελπίδα τους είναι πως η κινητοποίηση αυτή θα αποτελέσει την σπίθα που θα ανάψει την φωτιά των κινητοποιήσεων σε όλη την Ελλάδα. Αποφασισμένοι να διεκδικήσουν το δίκιο τους οι αγρότες Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κομοτηνής «Σπάρτακος» κ. Νίκος Μποτρότσος τόνισε την δυσχερή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι αγρότες:

Featured Image

https://www.facebook.com/paratiritis.thrakis/videos/300039162368684/

Πηγή: paratiritis-news.gr