Η αντιπρόεδρος της ΠΕΚ Μυρτώ Λύκα έσπευσε να προλάβει τα χειρότερα, καθώς από το ΥπΑΑΤ επιρρίπτουν ευθύνες σε ΣΕΚ και ΠΕΚ για την ΚΑΠ.

Μεταξύ άλλων αναφέρει:

Πληροφορήθηκα χθες ότι κύκλοι του υπουργείου ανέφεραν το γεγονός ότι τόσο η ΠΕΚ όσο και ο ΣΕΚ ήταν ενήμεροι για την μείωση των επιδοτήσεων κατά 30 μονάδες και μάλιστα συμφωνήσαμε με αυτήν.

Featured Image

Θέλω να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα. Καταρχάς να πω ότι στις διαπραγματεύσεις της νέα ΚΑΠ ήμασταν παρόν τόσο εμείς όσο και άλλοι σύλλογοι από όλη την Ελλάδα. Συγκεκριμένα η Πανελλήνια Ένωση κτηνοτρόφων εκπροσωπήθηκε από εμένα.

Ουδέποτε στην διαπραγμάτευση ακούστηκε έστω σαν ιδέα η μείωση του 30%. Ήταν κάτι που μας έπιασε απροετοίμαστους και σαφώς δεν συμφωνήσαμε με κάτι τέτοιο. Κάναμε μια πολύμηνη διαπραγμάτευση η οποία απ’ ό,τι φάνηκε ήταν χάσιμο χρόνου. Καμία ιδέα-πρόταση μας δεν πέρασε τελικά στην νέα ΚΑΠ. Αντιθέτως άσχετα με τα όσα συμφωνήθηκαν ή προτάθηκαν ο υπουργός έδωσε την νέα ΚΑΠ σε ιδιωτική εταιρεία, την κατέθεσε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και βρεθήκαμε προ τετελεσμένων γεγονότων.

Ακόμα και έτσι όμως ποτέ δεν είχαμε μια πλήρη ενημέρωση για το τι θα ισχύσει και όσα μάθαμε ή ακούσαμε ήταν από μελετητές οι οποίοι προσπαθούσαν να μας ετοιμάσουν για το τι έρχεται.

Featured Image