Κοινή δήλωση Μανόλη Χνάρη και Χριστίνας Σταρακά, υπεύθυνων Κ.Τ.Ε. Αγροτικής Ανάπτυξης ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

«Ενώ έχει ήδη αποφασιστεί από το Δεκέμβριο του 2023 η 1η τροποποίηση της Νέας ΚΑΠ, χωρίς καμία ενημέρωση – διαβούλευση με τα κόμματα και εκπροσώπους αγροτών, από πλευράς Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, έρχεται εκ των υστέρων και προσχηματικά, όπως προκύπτει εκ του αποτελέσματος, ο Υπουργός κ. Αυγενάκης, να ζητά προτάσεις από τα κόμματα και από φορείς για τη 2η τροποποίηση της, ενώ ήδη κατέθεσε τις δικές του στο Συμβούλιο Υπουργών στις 26 Φεβρουαρίου.

Η μόνιμη πρόταση του ΠΑΣΟΚ είναι ότι, για τόσο σημαντικά θέματα όπως είναι η Νέα ΚΑΠ, ο μοναδικός τόπος σοβαρής και ουσιαστικής συζήτησης, είναι η αρμόδια Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Ωστόσο, η απάντηση για άλλη μια φορά του Υπουργού, είναι η υπεκφυγή.

Όπως πάντα άλλωστε, με τη γνωστή αλαζονεία που διακρίνει τον ίδιο και την Κυβέρνηση του.

Featured Image

Να υπενθυμίσουμε στον κ. Υπουργό, ότι κανείς Ευρωπαίος δε φταίει, παρά μόνο η ανικανότητα της Κυβέρνησής του, να μην έχει ακόμα καταβάλει το ποσό των 750 εκ. ευρώ στους αγρότες μας, που αναλογεί στις ενισχύσεις του 2023.

Για το ΠΑΣΟΚ η στήριξη του αγροτικού κόσμου της χώρας είναι αυτονόητη προτεραιότητα, όπως και η βούληση για τη χάραξη μιας εθνικής και ουσιαστικής πρότασης τροποποίησης της ΚΑΠ, σε συνεργασία και διάλογο με τους αγρότες και τους φορείς».

Χνάρης Εμμανουήλ

Σταρακά Χριστίνα

Featured Image