Ποσοστό πάνω από το 95% των αγροτών που υπέβαλαν αιτήματα πληρωμής στην APIA (τον ΟΠΕΚΕΠΕ της Ρουμανίας) το 2023 έχουν λάβει μέχρι σήμερα τα χρήματα για τουλάχιστον ένα καθεστώς πληρωμών μεταξύ αυτών στο οποίο έχουν εγγραφεί.

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της APIA, Ionuț Lupu, 725.000 δικαιούχοι έχουν λάβει τουλάχιστον μέρος των επιδοτήσεων μέχρι στιγμής.

Featured Image

«Πρόσφατα, πολλοί αγρότες ήταν εξαιρετικά δυσαρεστημένοι με τις καθυστερήσεις. Μπορώ να σας πω ότι για τις 760.000 αιτήσεις που υποβλήθηκαν το 2023, αυτή τη στιγμή έχει γίνει τουλάχιστον μία πληρωμή για 725.000 δικαιούχους. Αυτό σημαίνει ότι πάνω από το 95% των δικαιούχων των επιδοτήσεων έχουν λάβει τουλάχιστον μια πληρωμή», δήλωσε ο Ionuț Lupu για την AGRO TV.

Ωστόσο, ο επικεφαλής της APIA παραδέχεται ότι υπήρξαν ορισμένα προβλήματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη λογισμικού πληρωμών. Ορισμένες συμβάσεις ανάπτυξης λογισμικού υπογράφηκαν μόλις τις τελευταίες ημέρες του 2023, γι’ αυτό και υπήρξαν καθυστερήσεις σε ορισμένα καθεστώτα πληρωμών.

Featured Image