Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων της Φθιώτιδας έχει ως εξής:

Συνάδελφοι ελαιοπαραγωγοί

Τελειώνει μια καλλιεργητική περίοδος που για τους βιοπαλαιστές ελαιοπαραγωγούς της Φθιώτιδας και όλης της χώρας αποτελεί τη χειρότερη των τελευταίων ετών.

Τα συσσωρευμένα προβλήματα που δεν επιλύθηκαν από καμία κυβέρνηση, η διαχρονικά ανύπαρκτη μέριμνα για την προστασία της ελαιοπαραγωγής, σε συνδυασμό με το τεράστιο κόστος παραγωγής, οι χαμηλές τιμές κάτω του κόστους κυρίως στη βρώσιμη ελιά τα προηγούμενα χρόνια και η εφαρμογή της νέας ΚΑΠ διαμορφώνουν όρους εκμηδενισμού του εισοδήματός μας και μας φέρνουν αντιμέτωπους με τεράστιες δυσκολίες όσον αφορά την επιβίωσή μας αλλά και την συνέχιση της ελαιοκαλλιέργειας.

Παίρνοντας υπόψιν πως η ελαιοκαλλιέργεια αποτελεί μια από τις πιο δυναμικές καλλιέργειες της χώρας μας με περίπου 6 εκατ. στρέμματα, αλλά και στο Νομό Φθιώτιδας με παραγωγή βρώσιμης ελιάς πάνω από το 50% της πανελλαδικής παραγωγής, τη φετινή ακαρπία και την απώλεια εισοδήματος που μόνο για την Φθιώτιδα υπολογίζεται σε πάνω από 100 εκατ. ευρώ, αντιλαμβανόμαστε ότι είμαστε μπροστά σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση όχι μόνο για τους ελαιοπαραγωγούς αλλά και για τις τοπικές οικονομίες στην ύπαιθρο συνολικότερα.

Featured Image

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση και γνωρίζοντας πως ποτέ καμία λύση δεν δόθηκε στα προβλήματά μας με παρακάλια και μοιρολατρία, αναλάβαμε την ευθύνη και την πρωτοβουλία από κοινού με την ΠΕΜ, να οργανώσουμε μια πανελλαδική σύσκεψη για την ακαρπία της ελιάς και τις αρνητικές επιπτώσεις στο εισόδημά μας αλλά και στην ύπαιθρο, όπου θα συζητήσουμε την συνολική κατάσταση, θα διαμορφώσουμε πλαίσιο αιτημάτων που θα δίνει λύσεις στα οξυμένα προβλήματά μας, θα συντονίσουμε τη δράση και τις διεκδικήσεις μας αφενός ως ελαιοπαραγωγοί, αλλά και με τους υπόλοιπους συναδέλφους μας σε όλη την χώρα που επίσης είναι αντιμέτωποι με αντίστοιχα προβλήματα επιβίωσης.

Η πανελλαδική σύσκεψη-συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την:

Κυριακή 26 Νοέμβρη στις 5 το απόγευμα στο ξενοδοχείο “ΚΑΡΑΛΗΣ” στη Σκάλα Αταλάντης.

Καλούμε τους συναδέλφους ελαιοπαραγωγούς αλλά και τους φορείς της ελαιοκαλλιέργειας να δώσουν το παρόν.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Featured Image