Συνάντηση του βουλευτή Λακωνίας της ΝΔ Νεοκλή Κρητικού, με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Α. Λυκουρέντζο.

“Συναντήθηκα πριν λίγες μέρες, με τον Πρόεδρο ΕΛ.Γ.Α., για να του θέσω δυο βασικά ζητήματα: της σφοδρής χαλαζόπτωσης που σημειώθηκε προσφάτως σε περιοχές του Δ. Μονεμβασίας και των αποζημιώσεων πυροπλήκτων Δ. Αν. Μάνης.

Αναφορικά με το πρώτο: ξεκίνησε η διαδικασία δηλώσεων ζημιάς στους κατά τόπους ανταποκριτές ΕΛ.Γ.Α. του Δήμου. Ο κ. Πρόεδρος μού είπε πως η καταβολή αποζημιώσεων, τοποθετείται για την Άνοιξη 2025.

Featured Image

Για το θέμα των αποζημιώσεων πυροπλήκτων για το φυτικό κεφάλαιο: έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα, οικονομικά και ψυχικά. Μια σοβαρή δυσλειτουργία στο Πληροφοριακό Σύστημα ΕΛ.Γ.Α., θα καθυστερήσει την ταυτοποίηση των παραγωγών και τη διαβίβαση των πορισμάτων των καλλιεργειών τους στο Δ. Ανατολικής Μάνης.

Ο κ. Λυκουρέντζος προσδιόρισε την αποστολή τους για το Δεκέμβριο και την πληρωμή στα τέλη του χρόνου. Του εξήγησα πως η αποκατάσταση των καλλιεργειών δεν μπορεί να καθυστερήσει άλλο, δεδομένης και της σχετικής Κ.Υ.Α., που ορίζει ότι ο εκ των υστέρων έλεγχος αποκατάστασης θα έχει διενεργηθεί έως και ένα περίπου χρόνο μετά την έκδοσή της”, δήλωσε σχετικά ο βουλευτής.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image