Απελπισμένοι είναι αρκετοί αγρότες της Θεσσαλίας. Δηλώνουν με δάκρυα στα μάτια ότι δεν ακόμα έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ αποζημίωσης από την κυβέρνηση, ενώ έχουν υποστεί 100% ζημιές από την κακοκαιρία Daniel και κυριολεκτικά δεν μπορούν να επιβιώσουν.

«Ψίχουλα αυτά του έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, ούτε ένας υπεύθυνος δεν έχει έρθει να μας ενημερώσει», τονίζουν οι αγρότες της Θεσσαλίας, ενώ κάτω από το νερό βρίσκονται 450.000 στρέμματα λόγω της κακοκαιρία Daniel. «Ερημώνουν τα χωριά μας», τονίζουν.

Επτά μήνες μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel από τη Θεσσαλία, αγρότες και κτηνοτρόφοι είναι αντιμέτωποι με μία ολοκληρωτική καταστροφή, καταγγέλλοντας πως τα χωριά ερημώνουν από κατοίκους.

Σύμφωνα με το Open, η κακοκαιρία Daniel, τον περασμένο Σεπτέμβριο, έπνιξε 450.000 στρέμματα στη Θεσσαλία, με σχεδόν το 100% να ήταν καλλιεργήσιμη γη προκαλώντας τεράστια προβλήματα στους παραγωγούς.

Οι αγρότες μίλησαν στον τηλεοπτικό σταθμό για την κακοκαιρία Daniel και δεν μπορούν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους, αντικρίζοντας το μέγεθος της καταστροφής από τα καιρικά φαινόμενα.

Featured Image

Ο Τρύφων Καρυώτης, νέος αγρότης από τη Φαλάνη Λάρισας, δεν μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του βλέποντας την καταστροφή στα χωράφια του.

«Όσο χρόνια θυμάμαι τον εαυτό μου, ήμουν στα περιβόλια και τώρα τα βλέπω και κλαίω. Τα δέντρα ήταν πάνω στην παραγωγή και τώρα πρέπει να ξεκινήσουμε από το μηδέν» είπε μεταξύ άλλων.

Αγρότες: Ούτε μια προκαταβολή δεν έχουμε πάρει
Ο Χρήστος Καρυώτης, με τη σειρά του, υπογραμμίζει: «Εκτός από όλα τα άλλα, έχουμε και τα φερτά υλικά. Εμείς έχουμε 100% ζημιά, δεν έχουμε πάρει ακόμη ούτε προκαταβολή, ούτε έχει έρθει κάποιος υπεύθυνος για να μας πει τι κάνουμε».

«Ο ένας έχει μείνει, οι άλλοι θα φύγουν. Θα πάνε στην Αθήνα για δουλειά. Αρχίζουν να ερημώνουν τα χωριά, η πολιτεία δεν μας κοιτάζει και αυτά που έχουν εξαγγείλει είναι ψίχουλα» τονίζει μιλώντας για τα παιδιά, αλλά και τη βοήθεια της πολιτείας.

Πηγή: larissanet.gr

Featured Image