Σε παγκρήτιο συλλαλητήριο την Τετάρτη 1η Μαρτίου με προσυγκέντρωση στο Παγκρήτιο Στάδιο του Ηρακλείου στις 11 το πρωί, προχωρούν οι κτηνοτρόφοι, όπως αποφάσισαν ομόφωνα απόψε οι πρόεδροι όλων των κτηνοτροφικών συλλόγων της Κρήτης, που συγκεντρώθηκαν στο Ρέθυμνο.

Όπως είπε στο neakriti.gr, o πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης του ΣΕΚΝΗ Γιώργος Τζουλιαδάκης, το διεκδικητικό πλαίσιο θα καθοριστεί σε σημερινή τηλεφωνική επικοινωνία των συνδικαλιστών. Ενώ για τη μορφή της κινητοποίησης, μας είπε ότι είναι κάτι που θα καθοριστεί εκείνο το πρωί με βάση και τη συμμετοχή που θα υπάρξει.

Featured Image

Στο μεταξύ, αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι κυρίαρχα αιτήματα θα σχετίζονται με τις απλήρωτες ενισχύσεις και επιδοτήσεις του κτηνοτροφικού κόσμου της Κρήτης και φυσικά με τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική που όπως γράψαμε και στο φύλλο της Δευτέρας, θα είναι για τους κτηνοτρόφους «κανονικό σφαγείο» σε σχέση με την προηγούμενη προγραμματική περίοδο.

Οι κτηνοτρόφοι συμφώνησαν και ως προς την αντιμετώπιση τους από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά, που τον κατηγορούν ότι μέχρι σήμερα από την αρχή της θητείας του μόνο υποσχέσεις δίνει αλλά που ποτέ δεν υλοποιούνται. Αυτό το συμπέρασμα προκύπτει κυρίως από τις ενισχύσεις για τις ζωοτροφές αλλά και για μια σειρά απλήρωτων επιδοτήσεων που τόσο έχουν ανάγκη οι κτηνοτρόφοι του νησιού, ειδικά σε τούτη την δραματική περίοδο.

Featured Image