Σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τον ΕΛΓΑ στη Λάρισα προχώρησαν σήμερα, το πρωί της Δευτέρας, αγρότες από την ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου, της Ελασσόνας και των Τεμπών διεκδικώντας την επανεξέταση των πορισμάτων για τις περσινές καταστροφές από τον παγετό, καθώς και αλλαγή του κανονισμού ώστε να εξασφαλιστεί αποζημίωση στο 100%.

Ακόμη, οι αγρότες επεσήμαναν την ανάγκη άμεσης λύσης στα ζητήματα της ακαρπίας των δενδρωδών καλλιεργειών όπως και του περονόσπορου στους αμπελώνες.

Παρών στην διαμαρτυρία ήταν ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Στέλιος Τσικριτσής. Όπως σημείωσε «έχουμε την πληροφορία πως θα συντελεστεί μια τεράστια αδικία εις βάρος των αγροτών στις υπερπρώιμες ποικιλίες αμυγδαλιών, βερίκοκων, και ροδάκινων της ευρύτερης περιοχής μας, σύμφωνα με το thessaliatv.gr.

Featured Image

Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε τραγική κατάσταση με τις ακαρπίες σε μια σειρά δενδρωδών καλλιεργειών, τον περονόσπορο που έχει αφήσει το δικό του αποτύπωμα. Ήδη από πέρυσι φωνάζουμε και διεκδικούμε γι’ αυτό το ζήτημα».

«Η διαμαρτυρία μας σήμερα είναι για τις συνολικές εκτιμήσεις που έγιναν. Ο κόσμος είναι απόλυτα δυσαρεστημένος» δήλωσε από πλευράς του ο κ. Κωνσταντίνος Βαρσαμής από το Δομένικο Ελασσόνας, ενώ ο κ. Περικλής Μπαλτατζής από την περιοχή του Συκουρίου χαρακτήρισε άδικες τις αποζημιώσεις υπογραμμίζοντας πως «ο καιρός δεν ευνοεί».

«Δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στο δίκαιο αγώνα των αγροτών, που διεκδικούν αποζημιώσεις για την παραγωγή που χάθηκε λόγω του περσινού παγετού, αλλά και τα ζητήματα που έχουν προκύψει με τον περονόσπορο και την ακαρπία. Η Κυβέρνηση οφείλει να σκύψει στα αυξημένα προβλήματα των αγροτών» είπε ο βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ κ. Γιώργος Λαμπρούλης.

Featured Image