Ανοδικές οι τάσεις στις τιμές, με τις κτηνοτροφικές μονάδες να κάνουν έρευνα αγοράς ενόψει χειμώνα και φθινοπώρου.

Ανοδικές είναι οι τάσεις στις τιμές παραγωγού τριφυλλιού, όπως λέει ο αγρότης από τη Λιβαδειά Γιάννης Βάγκος, σύμφωνα με τον οποίο έχουν γίνει πράξεις για το τρίτο και τέταρτο χέρι ακόμα και σε τιμές άνω των 30 λεπτών το κιλό, ειδικά στη Στερεά Ελλάδα λόγω της μεγάλης έλλειψης σε νερό.

Ωστόσο, από το ρεπορτάζ του Agronewsbomb, προέκυψε πως οι τιμές παίζουν πέριξ των 25 λεπτών το κιλό.

Οι τιμές για τα ενσιρώματα

Featured Image

Η Ενσιρωτική Αιτωλοακαρνανίας δραστηριοποιείται εδώ και δεκαετίες στην εμπορία των ζωοτροφών και συγκεκριμένα των ενσιρωμάτων. Όπως λέει στο Agronewsbomb, εκ μέρους της επιχείρησης ο κ. Γιώργος Βασιλείου “οι κτηνοτροφικές μονάδες τέτοια περίοδο ψάχνουν να προμηθευτούν προϊόντα από την αγορά. Εμείς διαθέτουμε προϊόν που παρέγεται στο νομό Αιτωλοακαρνανίας και συγκεκριμένα ενσιρώματα καλαμποκιού και μιξ χόρτου. Το ενσίρωμα καλαμποκιού έχει τιμή 4,5 ευρώ συν ΦΠΑ τα 30 κιλά, συν το ΦΠΑ που είναι στο 6%, ενώ το μιξ χόρτου με κριθάρι, βρώμη, λιόλιο και βίκο έχει στα 4 ευρώ τα 25 κιλά. Ουσιαστικά τώρα ξεκινάει η αγορά και ελπίζουμε να ανέβει η ζήτηση. Ως επιχείρηση στέλνουμε προϊόν σε όλο το νομό, σε νησιά, στην Πελοπόννησο κ.λπ.”.

Όσον αφορά στο ενσίρωμα τριφυλλιού, οι τιμές στον παραγωγό, σύμφωνα με πληροφορίες του Agronewsbomb, παίζουν στα 4,5-6,5 λεπτά το κιλό.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image