Το USDA εφάρμοσε ιστορικές αναθεωρήσεις αυτόν τον μήνα στην παραγωγή βαμβακιού Βραζιλίας για να ευθυγραμμιστεί καλύτερα με το χρονοδιάγραμμα της συγκομιδής και των εξαγωγών, καθώς και παρέχουν καλύτερες εκτιμήσεις για τα τελικά αποθέματα της Βραζιλίας.

Η εκτίμηση παραγωγής 2022/23 ήταν 14,4 εκατομμύρια μπάλες ενώ η πρόσφατα η αναθεωρημένη παραγωγή 2022/23
εκτιμάται ότι είναι 11,7 εκατομμύρια μπάλες. Αυτή η εκτίμηση αντικατοπτρίζει την Εθνική Εταιρεία Εφοδιασμού (CONAB) της Βραζιλίας.

Η εκτίμηση του Υπουργείου Γεωργίας για το 2021/22 και ήταν επίσης η εκτίμηση του Υπουργείου Γεωργίας για το 2021/22 τον Σεπτέμβριο του 2023. Αυτή ήταν επίσης η ποσότητα βαμβακιού που η CONAB εκτιμά ότι συγκομίστηκε το ημερολογιακό έτος 2022.

Οι εκτιμήσεις παραγωγής του USDA στη Βραζιλία αντικατοπτρίζουν τώρα τη συγκομιδή του ημερολογιακού έτους για το πρώτο έτος της λίστας διαίρεση (σε αυτήν την περίπτωση, 2022 για το 2022/23) αντί της προηγούμενης μεθόδου χρήσης του επόμενου ημερολογιακού έτους συγκομιδή (στην περίπτωση αυτή, 2023 για το 2022/23). Η εκτίμηση του περασμένου μήνα για το 2022/23 στα 14,4 εκατομμύρια είναι τώρα η βάση για την εκτίμηση παραγωγής 2023/24. Ως εκ τούτου, η εκτίμηση της παραγωγής κάθε έτους έχει μετατοπιστεί προς τα εμπρός την επόμενη περίοδο εμπορίας. Η εκτίμηση για το 2023/24 προσαρμόζεται περαιτέρω σε 14,6 εκατομμύρια μπάλες, αντανακλώντας μια πρόσφατη ενημέρωση από την CONAB.

Καθώς η Βραζιλία είναι μια χώρα του Νοτίου Ημισφαιρίου με πολλαπλές συγκομιδές, προβλέποντας και εκτιμώντας τις εξαγωγές της και τα αποθέματα σε σταθερό ετήσιο χρονοδιάγραμμα είναι προκλητικά λαμβάνοντας υπόψη τον ποικίλο χρόνο της συγκομιδής στη Βραζιλία, εκκοκκισμό, ταξινόμηση και εξαγωγές. Τα τελευταία 25 χρόνια, η έκταση που συγκομίζεται έχει επεκταθεί σημαντικά στο πολιτεία Mato Grosso όπου το βαμβάκι φυτεύεται σε μεγάλο βαθμό ως δεύτερη καλλιέργεια μετά τη συγκομιδή της σόγιας.

Featured Image

Η συγκομιδή του βαμβακιού στο Mato Grosso πραγματοποιείται συνήθως μεταξύ Ιουνίου και Σεπτεμβρίου και έτσι διασταυρώνεται πάνω από 2 από τις περιόδους μάρκετινγκ Αυγούστου-Ιουλίου του USDA. Το εκκοκκιστήριο και η ταξινόμηση προσθέτουν περαιτέρω καθυστερήσεις στη χρήση της καλλιέργειας, ωθώντας την καλά στην τελευταία περίοδο Αυγούστου-Ιουλίου.

Σύμφωνα με έκθεση του Σεπτεμβρίου 2023 από την Ένωση Βαμβακοπαραγωγών της Βραζιλίας, το 94 τοις εκατό των
η συγκομιδή του ημερολογιακού έτους 2023 έγινε στις 6 Σεπτεμβρίου (η καλλιέργεια του 2023 αντιπροσωπεύεται πλέον στο
ισολογισμός USDA 2023/24 αντί για την περίοδο εμπορίας 2022/23), το 40 τοις εκατό εκκοκκίστηκε και 33
το ποσοστό είχε υποβληθεί σε Δοκιμές οργάνων υψηλού όγκου (HVI) για σκοπούς ταξινόμησης. Δεδομένου ότι μόνο το ένα τρίτο της καλλιέργειας του 2023 δοκιμάστηκε (δηλαδή ταξινομήθηκε) έως τις αρχές Σεπτεμβρίου, υποστηρίζει περαιτέρω την τοποθέτηση της καλλιέργειας το 2023/24.

Η αναθεωρημένη τοποθέτηση της παραγωγής έχει μεγαλύτερη συσχέτιση με τις εξαγωγές σε σύγκριση με την
παραδοσιακή μέθοδος. Οι αλλαγές αυτού του μήνα μειώνουν επίσης το επίπεδο και τη μεταβλητότητα των αποθεμάτων προς χρήση της Βραζιλίας (δηλ. Αποθέματα λήξης της 31ης Ιουλίου σε σχέση με την εγχώρια χρήση και τις εξαγωγές της περιόδου εμπορίας) όπως φαίνεται στο παρακάτω διάγραμμα.

Οι αλλαγές στην τοποθέτηση της παραγωγής της Βραζιλίας έχουν σημαντικές επιπτώσεις για τις παγκόσμιες τελικές μετοχές
καθώς και αυτές στη Βραζιλία. Η παλιά μεθοδολογία παραγωγής φούσκωσε τα τελικά αποθέματα τοποθετώντας αποτελεσματικά τα συγκομιδή του επόμενου ημερολογιακού έτους στον αριθμό των τελικών αποθεμάτων. Αυτό υπερεκτίμησε τις αρχικές μετοχές της Βραζιλίας για το 2023/24 κατά περισσότερα από 10,0 εκατομμύρια μπάλες· ως εκ τούτου, τα αρχικά αποθέματα 2023/24 (από την 1η Αυγούστου 2023) είναι τώρα εκτιμάται σε 5,8 εκατομμύρια μπάλες, σε σύγκριση με την εκτίμηση του περασμένου μήνα για 16,4 εκατομμύρια.

Featured Image