Με το δεδομένο ότι το κόστος για την αποκατάσταση των ζημιών από τις πυρκαγιές είναι δυσβάσταχτο για τον κρατικό προϋπολογισμό και εφόσον δεν υπάρχει βοήθεια από την ΕΕ, δεν αποκλείονται και μεγάλες ανατροπές για τον αγροτικό κόσμο.

Γράφαμε τις προάλλες ότι το καλάθι για τους αγρότες στη ΔΕΘ θα είναι… φτωχό λόγω του ότι οι εκλογές πέρασαν, αλλά και για άλλους λόγους. Οι εξελίξεις μας δικαιώνουν και δημοσιογραφικές πληροφορίες ήδη αναφέρουν ότι το τεράστιο κόστος για τις ζημιές από τις φωτιές για τις οποίες οι ευθύνες βαραίνουν όσους έχουν την κατάσταση στα χέρια τους, ήδη αναμένεται να επιβάλλουν και νέο, συμπληρωματικό προϋπολογισμό.

Ας έχουν λοιπόν το νου τους συγκεκριμένες ομάδας αγροτών που επωφελήθηκαν από την προεκλογική παροχολογία, μη χάσουν και κάποια από τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί. Και ο νοών νοείτω…

Featured Image

Σαφέστερη εικόνα θα υπάρχει τις προσεχείς ημέρες, καθώς θα αποτυπωθεί και η πορεία των φορολογικών εσόδων το μήνα Αύγουστο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στα «κλειδωμένα» μέτρα είναι η επέκταση του market pass έως το τέλος του χρόνου, η διεύρυνση του επιδόματος θέρμανσης, η έκτακτη ενίσχυση όσων συνταξιούχων δεν λάβουν αύξηση στις συντάξεις τους λόγω της προσωπικής διαφοράς, αλλά και νέες στηρίξεις σε αδύναμες κοινωνικές ομάδες για το ηλεκτρικό ρεύμα. Όλα τα άλλα είναι στον αέρα.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image