Με ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν σοβαρά πράγματα.

“Οι εργαζόμενοι στον ΟΠΕΚΕΠΕ βρίσκονται για άλλη μια φορά στο στόχαστρο. Αυτή τη φορά βάλλονται όχι από αναληθή δημοσιεύματα αλλά δέχονται μηνύσεις διότι απλά κάνουν τη δουλειά
τους!

Είναι γεγονός ότι η αίτηση ΟΣΔΕ 2024 δεν έχει ανοίξει ακόμα για τα Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων και αυτό είναι αποτέλεσμα διαμάχης των εταιρειών που ως Ένωση Οικονομικών Φορέων τους ανατέθηκε η τεχνική στήριξη και η ανάπτυξη των πληροφοριακών συστημάτων του ΟΠΕΚΕΠΕ. Η καθυστέρηση αυτή επιφέρει πολυδιάστατες επιπτώσεις στην εύρυθμη διαχείριση των αγροτικών ενισχύσεων.

Έκπληκτοι παρατηρούμε μία εκ των δύο εταιριών της Ανάδοχης Ένωσης να καταθέτει μήνυση στους υπαλλήλους του ΟΠΕΚΕΠΕ για την αίτηση ΟΣΔΕ 2024, σε σχέση με εργασίες που εμπίπτουν στις αρμοδιότητές τους”.

Featured Image

“Συγκεκριμένα τα αρμόδια υπηρεσιακά όργανα δεν παρέλαβαν παραδοτέα του έργου «Ανάπτυξη και Προσαρμογή Απαιτούμενων Πληροφοριακών Συστημάτων και Διαδικασιών, που υποστηρίζουν την ΚΑΠ 2023-2027» ως μη σύμφωνα με τους όρους της Σύμβασης, της Διακήρυξης και της Τεχνικής Προσφοράς που είχε υποβληθεί. Σημειώνεται ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ ζήτησε να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις, όπως προβλέπεται στη νομοθεσία περί δημοσίων συμβάσεων, προκειμένου τα παραδοτέα να συμμορφωθούν στις απαιτήσεις της Σύμβασης. Επ’ αυτού μέλος της Ανάδοχης Ένωσης προέβη σε μήνυση κατά των εργαζομένων, οι οποίοι το μόνο που έκαναν είναι τη δουλειά τους προς εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος

Η ανοχή μας πλέον έχει ξεπεράσει τα όριά της.

Έχοντας ως μοναδικό γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ, την προστασία των εργαζομένων και την εξυπηρέτηση των πολιτών, δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα σταθούμε με κάθε μέσο απέναντι σε όσους προσπαθώντας να εξυπηρετήσουν ιδιοτελή συμφέροντα, στρέφονται κατά του προσωπικού του Οργανισμού”, αναφέρουν μεταξύ άλλων.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image