Τη συμπαράστασή του στο δίκαιο αγώνα των αγροτών, όπως τον χαρακτήρισε, λίγες ώρες πριν την κρίσιμη συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, εξέφρασε ο μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος που επισκέφτηκε το μπλόκο του Πλατυκάμπου σήμερα τοπ απόγευμα.

Εκεί οι αγρότες τον υποδέχτηκαν στη σκηνή που έχουν στήσει εδώ και τρεις περίπου εβδομάδες που βρίσκονται στο μπλόκο και του ανέλυσαν τα αιτήματά τους.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πλατυκάμπου Γιάννης Κουκούτσης μάλιστα του δώρισε και ένα αγαλματίδιο ομοίωμα του συμβόλου του δήμου Κιλελέρ με τον αγρότη που κρατά το δρεπάνι και το οποίο αντιπροσωπεύει και το άγαλμα στο ομώνυμο χωριό.

“Αντιμετωπίζουμε σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης πλέον”, είπε ο κ. Κουκούτσης ευχαριστώντας, παράλληλα, στο πρόσωπο του κ. Ιερώνυμου την Εκκλησία, “γιατί γνωρίζουμε ότι έχει συμβάλει τα μέγιστα για να βοηθήσεις του πλημμυροπαθείς και με τρόπο που το μαθαίναμε, αλλά σίγουρα και με τρόπους, τους οποίους δεν τους βλέπουμε, αλλά εσείς το πράττετε όπως πρέπει και αρμόζει στην Εκκλησία”.

Featured Image

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου επεσήμανε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του: “Μακάρι να μην χρειαζόταν να έρθουμε και μακάρι να μην υπήρχαν τα μπλόκα. Δυστυχώς όμως η κατάσταση είναι τέτοια που μπορούμε να πούμε φέτος ότι είναι η πρώτη χρονιά που οι αγρότες έχουν τόσο δίκιο ή για να το πω καλύτερα είναι η πρώτη που οι αγρότες έχουν μόνο δίκιο.

Ο σεβασμιότατος μίλησε για έναν αγώνα δίκαιο που δίνουν οι αγρότες ιδιαίτερα στη Λάρισα και τη Θεσσαλία με τόσα προβλήματα από τις θεομηνίες του Σεπτεμβρίου και ο οποίος βρίσκει όλους τους πολίτες στο πλευρό τους και ευχήθηκε η αυριανή συνάντηση με τον πρωθυπουργό να φέρει αίσια αποτελέσματα. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης.

Πηγή: thessaliatv.gr

Featured Image