Με 1,5 παίζει η αγορά στην Καλαμών προσωρινά, έως 1,7 οι τιμές και ποινές για δάκο, ξεφεύγει η Αμφίσσης. Το 1,5 ευρώ το κιλό για το 200άρι της φρέσκιας Καλαμών παίζει στην αγορά αυτή την περίοδο.

Κορυφώνεται όσο περνά ο καιρός η κινητικότητα στην Καλαμών και η συγκομιδή των παραγωγών προχωρά. Επίσημους τιμοκαταλόγους δεν έχουν ανακοινώσει ακόμα οι μεγάλοι παίκτες, πλην όμως η αγορά δίνει 1,5 ευρώ στα 200 τεμάχια και 2,20 για τα 120 τεμάχια το κιλό. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, όπως στη Φθιώτιδα για παράδειγμα, υπάρχει έμποροι που δίνουν έως και 1,7 ευρώ το κιλό, με τις τάσεις να είναι ανοδικές καθώς φαίνεται πως λόγω δάκου η παραγωγή θα είναι πολύ πολύ μικρότερη από ό,τι αρχικά υπολόγιζαν όλοι.

Την ίδια ώρα όπως μας λένε παραγωγοί, οι ελιές με δάκο, σε ποσοστό από 20% πληρώνονται 30 λεπτά κάτω, δηλαδή μόλις με 1,20. Αλλά αυτό δεν είναι ιδιαίτερο πρόβλημα για τους παραγωγούς, αφού οι περισσότεροι έχουν βάλει… πλώρη για το ελαιοτριβείο.

Featured Image

Ξεφεύγει η Αμφίσσης, πράξεις χωρίς τιμοκαταλόγους

Μεγάλη εν τω μεταξύ είναι η ζήτηση για την… ανύπαρκτη φέτος Αμφίσσης, που πιάνει ήδη τα 2,30 ευρώ το κιλό ή ακόμα και τα 2,50 ευρώ σε πράξεις εμπόρων – μεσιτών με λαϊκατζήδες. Εδώ οι τιμές σύντομα εκτιμάται πως θα φτάσουν και σε υψηλότερα επίπεδα, όπως άλλωστε μάλλον θα γίνει και για την Καλαμών, καθώς η εισαγωγή δεν συμφέρει και είναι και δύσκολη λόγω μικρής σοδειάς σε χώρες όπως η Αίγυπτος και το Περού, ελέω ξηρασίας. Κάπως έτσι ξαναβρίσκουν έστω και καθυστερημένα την ξε-χασμένη τους αξία οι αποθηκευμένες Καλαμών, οι περσινές δηλαδή, που είναι πλέον εξαιρετικά ελάχιστες λόγω της αλματώδους αύξησης των εξαγωγών τους περασμένους μήνες, με τις πράξεις να προσεγγίζουν ήδη τα 2 ευρώ το κιλό.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image