Την Πέλλα επισκέπτεται από το πρωί ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ο οποίος επισκέφθηκε συνεταιρισμούς της περιοχής ενώ μετείχε και σε ευρεία σύσκεψη στον δήμο Πέλλας, που απασχόλησε κυρίως ζητήματα του αγροτικού τομέα.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης συνοδευόμενος από τον υφυπουργό, Δ. Σταμενίτη, ο οποίος κατάγεται από την περιοχή, έχει αυτή τη στιγμή συνάντηση με τους εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου στον δήμο Σκύδρας.

Το βασικό πρόβλημα, που υπάρχει στην περιοχή είναι ο λεγόμενος ιός της ροδακινιάς, ένας ιός εκθετικός, ο οποίος ξεκίνησε από ένα μικρό χωράφι δέκα στρεμμάτων στο χωριό Αμπελιές των Γιαννιτσών και σήμερα έχει προσβάλλει ίσως και καταστρέψει περισσότερα από 3.500 έως και 4.000 στρέμματα ροδακίνου. Πρόκειται για την καλύτερη ποικιλία στην Ελλάδα και μία από τις καλύτερες ποικιλίες στον κόσμο.

Featured Image

Αυτό είναι ένα θέμα, που απασχολεί έντονα το υπουργείο, το πώς θα υπάρξουν οι αποζημιώσεις και μάλλον θα πάνε σε μια λύση εκρίζωσης για να γίνουν νέες φυτεύσεις, ύστερα και από την εισήγηση του Μπενακείου Φυτολογικού Κέντρου.

https://www.ertnews.gr/video/pella-synantisi-aygenaki-me-paragogous-kai-epixeirimaties-agrotikon-proionton/

Featured Image