Στοπ στην κάθοδο των αγροτών με τρακτέρ στην Αθήνα, την προσεχή Τρίτη, έβαλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ειδικότερα, με τους αγρότες συναντήθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, το πρωί της Παρασκευής 16 Φεβρουαρίου, στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, προκειμένου να συζητηθούν ζητήματα που έχουν να κάνουν με την πορεία των τρακτέρ προς την πρωτεύουσα, την Τρίτη το βράδυ, όπως αποφασίστηκε στην πανελλαδική σύσκεψη της επιτροπής των μπλόκων στη Νίκαια της Λάρισας.

Συγκεκριμένα ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε “Όχι”, στην κάθοδο αγροτών με τρακτέρ στην Αθήνα, ενώ συναίνεσε σε κάθοδο με ΙΧ και λεωφορεία. Ωστόσο, οι αγρότες επιμένουν να κατέβουν με τρακτέρ.

Ωστόσο, παρά την απαγόρευση από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, οι αγρότες εμφανίζονται να εμμένουν στην απόφασή τους στην κάθοδο στην πρωτεύουσα με τρακτέρ.

Συγκεκριμένα, οι αγρότες διαμηνύουν πωςπρόκειται να κατέβουν με τρακτέρ στην Αθήνα για το συλλαλητήριο, όπως και να έχει, καλώντας την κυβέρνηση να πάρει την ευθύνη για ό,τι και να γίνει. Από την πλευρά τους, ελπίζουν να κατορθώσουν να αλλάξουν άποψη στην κυβερνηση μέχρι την Τρίτη.

Featured Image

Να τονισθεί πως ως σημείο συνάντησης από όλη την Ελλάδα θα είναι το μπλόκο της Αλαμάνας και από εκεί θα γίνει κοινή κάθοδος των αγροτών με τα τρακτέρ. Σημειώνουν ότι μέχρι τις 19.00 θέλουν να είναι εκεί και να παραμείνουν για 24 ώρες τουλάχιστον.

Να τονισθεί, ότι σε απάντηση στον κ. Χρυσοχοΐδη και στην απαγόρευση, οι Μακεδόνες αγρότες δίνουν το παράδειγμα ότι θα βάλουν τα τρακτέρ τους σε νταλίκες, για να τα κατεβάσουν στην πρωτεύουσα. Οι περισσότεροι, ωστόσο, εκφράζουν την πρόθεσή τους να μεταβούν στην Αθήνα με πούλμαν. Υπολογίζεται ότι για το συλλαλητήριο αναμένουν να κινητοποιηθούν περί τα 150-200 τρακτέρ.

Να σημειώσουμε ότι στα αιτήματά τους εμμένουν και οι αγρότες στην Ήπειρο και καλούν την κυβέρνηση να δώσει τις ενδεδειγμένες λύσεις, προκειμένου να συνεχίσουν να καλλιεργούν τα χωράφια τους.

Μετά τη διαμαρτυρία στην Εφορία Ιωαννίνων, την περασμένη Δευτέρα, και στον ΟΠΕΚΕΠΕ, οι αγρότες της Θεσπρωτίας έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους στην Εγνατία Οδό.

Καθημερινά κλείνουν για ένα δίωρο το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, πιέζοντας την κυβέρνηση, ενώ διαρκή συμπαράσταση παρέχουν και οι αγρότες των Ιωαννίνων. Επί ποδός βρίσκονται και οι αγρότες της Άρτας, οι οποίοι όπως τόνισε στην ΕΡΤ Ιωαννίνων, ο Βαγγέλης Μπέτσας, “θα μείνουν στους δρόμους μέχρι η κυβέρνηση να κατανοήσει τα σοβαρά προβλήματα του αγροτικού κόσμου και να δώσεις λύσεις”.

Featured Image