Ενθυμούμενος εκείνη την διαφήμιση με την ενδεκάδα των αστέρων που μάζευε ο γνωστός και μη εξαιρετέος πρόεδρος που σατίριζε εταιρεία τηλεπικοινωνιών, θυμήθηκα εκείνο τον παίχτη που «οργώνει».

Ε αυτός ο «παίχτης» της «κυβερνητικής ενδεκάδας» στ’ αλήθεια… οργώνει. Και λόγω του αντικειμένου του…. και λόγω ιδιοσυγκρασίας. Ο Λευτέρης Αυγενάκης το χει βάλει «αμέτι μουχαμέτι» να συναντήσει από τον κάθε αγρότη και να ακούσει τα προβλήματα του, μέχρι τον κάθε ευρωπαίο Υπουργό για να αλλάξει την ΚΑΠ.

Χθες ήταν στην Κοζάνη σε διάλογο με δεκάδες εκπροσώπους αγροτών από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, σε μια συζήτηση που οργάνωσε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Αμανατίδης.
Σήμερα, ο Λευτέρης Αυγενάκης μεταβαίνει στα Καλάβρυτα συνοδεύοντας τον Πρωθυπουργό. Θα επισκεφθούν τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Καλαβρύτων, που πρόεδρός του είναι ο πρόεδρος της ΕΘΕΑΣ Παύλος Σατολιάς, ενώ θα επισκεφθούν και οινοποιείο στην περιοχή.

Το απόγευμα ο ΥπΑΑΤ μεταβαίνει στο Παρίσι όπου αύριο το πρωί θα έχει συνάντηση με τον Γάλλο ομόλογό του, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας μεταβαίνει στη Σλοβενία για συνάντηση με τη νέα υπουργό Γεωργίας.

Featured Image

Στόχος η προώθηση του βασικού αιτήματος των Ελλήνων και Ευρωπαίων αγροτών για αλλαγές στην ΚΑΠ. Αλλαγές τις οποίες η Ελλάδα και ο Λευτέρης Αυγενάκης έχουν πάρει στην κυριολεξία «στην πλάτη τους», καθώς ο Έλληνας υπουργός είναι αυτός που έθεσε το ζήτημα πριν ακόμα βγουν στους δρόμους οι αγρότες, διαπιστώνοντας πόσο δυσλειτουργική και άδικη για τους παραγωγούς είναι η ΚΑΠ 2023-2027.

Και μη ξεχνάμε ότι στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας ο Λευτέρης Αυγενάκης έχει καταφέρει να αξιοποιήσει τη συμμαχία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο οποίο ανήκει η ΝΔ, αλλά και να ενεργοποιήσει τη συμμαχία των EUMED-9, στη συμμαχία, δηλαδή, των εννέα Μεσογειακών κρατών – μελών της ΕΕ, στην οποία ανήκουν η Γαλλία και η Σλοβενία.
Αλλά ο… μαραθώνιος Αυγενάκη δεν τελειώνει εδώ. Για να είναι εγκαίρως στην Αθήνα, θα επιστρέψει από τη Σλοβενία μέσω Μονάχου, ώστε να είναι παρών στην έναρξη του Συνεδρίου της ΝΔ, όπου σύσσωμη η φιλελεύθερη παράταξη θα γιορτάσει τα 50 χρόνια από την ίδρυσή της.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης στ’ αλήθεια οργώνει και όσοι γνωρίζουν από την γεωργική πρακτική, αυτό κάνει το έδαφος πιο παραγωγικό… και ο υπουργός ξέρει καλά πως να το κάνει!

Πηγή: cretapost.gr

Featured Image