Πλήρης επιβεβαίωση για όσα έγραψε το Agronewsbomb, προ διμήνου.

Σε απόγνωση βρίσκονται οι παραγωγοί βερίκοκων στην Χαλκιδική, καθώς η αύξηση της θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια του χειμώνα και οι βροχοπτώσεις την περίοδο της ανθοφορίας προκάλεσαν καρπόπτωση και απώλεια παραγωγής που σε αρκετές περιπτώσεις και ποικιλίες αγγίζει το 80%.

Οι παραγωγοί βλέπουν τους κόπους όλης της χρονιάς να έχουν χαθεί. Τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι στις υπερπρώιμες και πρώιμες ποικιλίες. Η καρπόπτωση και απώλεια παραγωγής όπως λένε σε αρκετές περιπτώσεις αγγίζει το 80%.

Featured Image

Όπως λέει στην ΕΡΤ, παραγωγός από την Πορταριά Χαλκιδικής, ο χειμώνας φέτος δεν ήταν καλός, υπήρξαν πολύ υψηλές θερμοκρασίες, ενώ την περίοδο της ανθοφορίας που έπρεπε να δέσουν τα βερίκοκα και να αποδώσουν καρπούς, ήρθαν οι πολλές βροχές με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα στη γονιμοποίηση.

Πολλοί παραγωγοί, αδυνατούν να ποτίσουν το καλοκαίρι, μιας και πολλές γεωτρήσεις όπως υποστηρίζουν είναι εκτός λειτουργίας και τα νερά περιορισμένα, καθώς αυξάνεται λόγω τουριστών, ο πληθυσμός στη Χαλκιδική.

Όπως λένε οι καλλιεργητές ο ΕΛΓΑ αποζημιώνει μόνο την καταστροφή από παγετό και χαλάζι και ζητούν την βοήθεια της πολιτείας για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν οικονομικά ώστε να παραμείνουν στα χωράφια τους.

Featured Image