Η κλιματική κρίση έχει κάνει αισθητή την παρουσία της και φέτος.

Έτσι, ενώ έχουμε ακόμα Μάρτιο και τα δέντρα ήδη άνθισαν πρόωρα παρατηρείται το φαινόμενο, σε πολλά δέντρα να υπάρχει ήδη καρπός και μάλιστα σε προχωρημένο στάδιο.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο Agronewsbomb ο αμυγδαλοπαραγωγός Νίκος Βερεντζιώτης από τα Τρίκαλα Θεσσαλίας: “ο καιρός έχει πραγματικά τρελάνει τα δέντρα μας, δεν εξηγείται αλλιώς. Καλλιεργώ 1.000 δέντρα με Τέξας και Φυρανιές και σε όλα εδώ και δέκα ημέρες υπάρχει πρόωρη καρποφορία. Πέρσι, τέτοια εποχή είχε λουλούδι και είχε κάνει μεγάλο παγετό με αποτέλεσμα να χάσουμε 100% την παραγωγή μας. Φέτος, έχουμε πρόωρη καρποφορία. Δεν ξέρω τι να πω… Πιο έντονο είναι το πρόβλημα στα Τέξας και λιγότερο στις Φυρανιές, αφορά δε, όλα τα δέντρα”.

Featured Image

Η περίπτωση του Νίκου είναι χαρακτηριστική της κατάστασης που βιώνουν οι Έλληνες αγρότες με την κλιματική… έξαρση τα τελευταία χρόνια, οι οποίοι προσπαθούν να παράξουν έχοντας τα πάντα κόντρα.

Το Ελληνικό κράτος πρέπει να σκύψει πάνω από τα προβλήματα αυτά και να αλλάξει επιτέλους τον κανονισμό του ΕΛΓΑ ώστε να αποζημιώνονται εγκαίρως και δίκαια οι παραγωγοί.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image