Featured Image

Το AgroTV συνεχίζει να σας παρουσιάζει ιστορίες επιτυχημένων νέων αγροτών.

Ο Pericle Mihai Sălceanu από την πόλη Leoşti, κοινότητα Pădureni, κομητεία Vaslui, εργάζεται με τον αδελφό του και τους γονείς του σε μια μικτή φάρμα, η οποία περιλαμβάνει 3000 πρόβατα, τη ράτσα Merinos de Palas, περίπου 40 αγελάδες, τη ρουμανική φυλή Baltare, συν 2000 στρέμματα αροτραίες καλλιέργειες και 3.000 στρέμματα βοσκοτόπων.

Η παραγωγή της φάρμας κεφαλαιοποιείται άμεσα, λέει ο αγρότης, ο οποίος παραδέχεται ότι αν δεν είχε αγάπη για τα ζώα, δεν θα επιβίωνε στη γεωργία.

Επιτυχημένοι νέοι αγρότες

Η πανδημία βρήκε τον Pericle, φοιτητή στη Γεωπονική Σχολή, USV Iași, αλλά ποτέ δεν φοβήθηκε τη δουλειά και τη μάθηση, ήθελε να συνεχίσει την τριτοβάθμια εκπαίδευση, αλλά και να συνεισφέρει στη φάρμα για τη φροντίδα των ζώων.

Featured Image

Σήμερα στα 22 του χρόνια μπορούμε να πούμε ότι κατάφερε να ισορροπήσει τα δύο του πάθη, αλλά πάνω από όλα να αποτελέσει στήριγμα για την οικογένειά του.

Ο νεαρός έχει φτάσει στο τρίτο έτος των σπουδών του, είναι αριστούχος μαθητής, με υποτροφία ακαδημαϊκών επιδόσεων και περνά τα Σαββατοκύριακα στην οικογενειακή φάρμα.

«Σήμερα έχεις τα χρήματα, αύριο δεν τα έχεις, αλλά η γνώση μένει μαζί σου. Στη φάρμα είναι μια όμορφη δουλειά, μια κερδοφόρα δουλειά, την οποία έχεις να κάνεις με αγάπη και προσπαθώ να πάω τη φάρμα σε άλλο επίπεδο. Η έλλειψη εργατικού δυναμικού μας αναγκάζει να εξελισσόμαστε τεχνολογικά. Στο αγρόκτημα, όταν φτάνω, δεν ξεχνάω αυτό που έμαθα – «σπίτι, γεύμα, φυλή»- για τα ζώα μας», λέει ο Pericle Mihai Sălceanu, τριτοετής φοιτητής στη Γεωπονική Σχολή USV Iași.

Πηγή: agro-tv.ro

1 ΣΧΟΛΙΟ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.