Featured Image

Οι κτηνοτρόφοι από τη Bistriţa, μια περιοχή μόνο της Ρουμανίας, πούλησαν φέτος πάνω από 6.200 αρνιά προς εξαγωγή, στην Ιταλία και την Κροατία, χώρες που ετοιμάζονται να γιορτάσουν το Καθολικό Πάσχα στο τέλος αυτής της εβδομάδας, αλλά και στην Ελλάδα, που υπάρχει μεγάλη κατανάλωση στην εστίαση, αλλά και ακολουθεί το Πάσχα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρείχε η Διεύθυνση Κτηνιατρικής Υγειονομικής και Ασφάλειας Τροφίμων (DSVSA) Bistrita-Năsăud, 3.800 σφάγια αρνιού, συνολικού βάρους άνω των 34.000 κιλών, πωλήθηκαν στην Ιταλία.

Άλλα 2.407 αρνιά πωλήθηκαν ζωντανά τόσο στην Ιταλία, την Κροατία και την Ελλάδα, με τη μέση τιμή πώλησης να είναι 22 λέι ανά κιλό, δηλαδή με 4,43 ευρώ το κιλό κατά μέσο όρο. Ταυτόχρονα, οι κτηνοτρόφοι από τη Bistrita-Năsăud προμήθευσαν 2.348 αρνιά σε μονάδες της Ρουμανίας.

Featured Image

Σύμφωνα με τον διευθυντή της DSVSA Bistrita-Năsăud, Ioan Bogolin, το επόμενο διάστημα, με την προσέγγιση του Ορθόδοξου Πάσχα, αναμένεται να αυξηθούν οι παραδόσεις στην Ελλάδα.

Εναπόκειται λοιπόν στις Ελληνικές Αρχές να φροντίσουν τα Ρουμάνικα αυτά αρνιά να μην καταλήξουν ως… Ελληνικά και ντόπια στα πιάτα των ανυποψίαστων Ελλήνων καταναλωτών.

Newsroom Agronewsbomb με πληροφορίες από Agro-tv.ro