Πλήθος κόσμου έχει εκφράσει αλληλεγγύη προς τους αγρότες της Γερμανίας, όπως στην Ολλανδία και την Πολωνία, μεταξύ αυτών και ο μεγιστάνας της τεχνολογίας Έλον Μασκ, μέσα από σχόλιό του στο X (πρώην Twitter).

Ο ιδιοκτήτης της Tesla, της SpaceX και του X, απάντησε συγκεκριμένα στην ανάρτηση του δημοσιογράφου @PeterSweden, ο οποίος έγραψε «χιλιάδες Γερμανοί αγρότες έφτασαν στο Βερολίνο για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στις προγραμματισμένες αυξήσεις των φόρων στα καύσιμα. Στηρίζετε τους αγρότες;». Ο Μασκ, απάντησε στο εν λόγω ερώτημα γράφοντας «Εγώ ναι» (I do).

Thank you very much, dear Elon Musk, for standing by our German farmers and supporting them during their demonstrations. 🚜🇩🇪@elonmusk pic.twitter.com/khRibrNpQs

— Lieblingsengel 💫 (@sina39184138) January 8, 2024

Featured Image

Αργότερα απάντησε και σε άλλες αναρτήσεις υποστηρίζοντας τους αγρότες.

Υπενθυμίζεται, ότι οι αγρότες της Γερμανίας ξεχύθηκαν στους δρόμους μεγάλων πόλεων, αντιδρώντας στα μέτρα λιτότητας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, με την κατάργηση των γεωργικών επιδοτήσεων για το ντίζελ.

Οι αγρότες έχουν υποσχεθεί να αποκλείσουν τις κύριες οδούς κυκλοφορίας και εφοδιασμού μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς προειδοποιούν ότι συνέπεια του τερματισμού των φορολογικών ελαφρύνσεων θα είναι να καταστούν μη βιώσιμες οι γεωργικές εκμεταλλεύσεις.

Πηγή: documentonews.gr

Featured Image