Σε δυο πωλήσεις έξτρα παρθένου ελαιολαδου, εσοδείας 2023-2024, προχώρησε τις τελευταίες 20-25 ημέρες ο Αγροτικός Ελαιοκομικός Συνεταιρισμός Ζάκρου.

Συγκεκριμένα, όπως μας επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού, κ. Κωστής Κεκερίδης, ο ΑΣ Ζάκρου πραγματοποίησε μια πώληση ελαιολάδου πριν από 20 περίπου ημέρες στα 8 ευρώ το κιλό.

Παράλληλα, ο Συνεταιρισμός έβγαλε για πώληση την προηγούμενη εβδομάδα μέσω διαγωνισμού, μια ακόμα ποσότητα ελαιολάδου, από την ίδια μάλιστα δεξαμένη, προϊόν οξύτητας 0,5. Στον διαγωνισμό εμφανίστηκαν έμποροι που ενδιαφέρθηκαν, έδωσαν προσφορές από 7,20 έως 7,31 ευρώ ανά κιλό, όμως οι προσφορές αυτές δεν ικανοποίησαν τον Συνεταιρισμό, με αποτέλεσμα να κηρυχθεί άγονη η διαδικασία.

Λίγες ημέρες μετά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, εμφανίστηκε έμπορος ο οποίος πρόσφερε τιμή 7,65 ευρώ το κιλό, ωστόσο και πάλι η απάντηση του Συνεταιρισμού ήταν αρνητική. Τελικά, την περασμένη Δευτέρα, υπήρξε νέα προσφορά, με τιμή στα 8 ευρώ, με αποτέλεσμα, να υπάρξει και συμφωνία, η δε τιμή αυτή είναι η ανώτερη καταγεγραμμένη αυτή την περίοδο, για προϊόν περσινής πλέον εσοδείας.

Πλέον, ο ΑΣ Ζάκρου έχει ένα απόθεμα της τάξης των 50 τόνων, προκειμένου να καλύψει τις δικές του ανάγκες σε τυποποίηση.

Featured Image

Αναμένεται μεγάλη μείωση της παραγωγής

Εν τω μεταξύ, ανησυχητικά είναι τα δεδομένα από την συγκεκριμένη περιοχή, σε σχέση με τη νέα σοδειά. Όπως εξηγεί ο κ. Κεκερίδης “κανονικά περιμέναμε μια παραγωγή φέτος στους 1.200 τόνους, αλλά των καιρικών συνθηκών τον περασμένο Μάη, είναι ζήτημα, αν θα έχουμε… 300 τόνους”.

Σημειώνεται ότι το πρώτο αγουρέλαιο του Συνεταιρισμού αναμένεται μετά τις 20 του τρέχοντος μηνός.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image