Tην καταβολή μέσω de minimis 300 ευρώ ανά παραγωγικό στρέμμα καλλιέργειας μήλου, προκειμένου να στηριχθούν οι παραγωγοί που έχουν ζημιωθεί λόγω της εξωγενούς ενεργειακής κρίσης, προβλημάτων στην παραγωγική διαδικασία και συγκομιδή, καθώς και στην εφοδιαστική αλυσίδα, αποφάσισε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Αυτό ανακοίνωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς στον αν. Γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτή ν. Λάρισας Χρήστο Κέλλα, σε τηλεφωνική τους επικοινωνία σήμερα Δευτέρα, σε συνέχεια και των συναντήσεων τους το προηγούμενο διάστημα, για την ενίσχυση των παραγωγών της Αγιάς.

Να σημειωθεί ότι το ΥΠΑΑΤ έλαβε υπόψη του και σχετικές τεκμηριωμένες μελέτες του ΕΛΓΑ που αποδεικνύουν τη σημαντική ζημιογόνο επίπτωση που είχαν εξωγενείς παράγοντες στους παραγωγούς.

Featured Image

«H κυβέρνηση της ΝΔ καθημερινά αποδεικνύει ότι στηρίζει έμπρακτα τον πρωτογενή τομέα. Η σημερινή απόφαση του ΥΠΑΑΤ να ενισχύσει οικονομικά τους μηλοπαραγωγούς του νομού Λάρισας με 300 ευρώ το στρέμμα, προκαλεί ικανοποίηση, καθώς η χρονιά που έφυγε ήταν από τις δυσκολότερες που είχαν να αντιμετωπίσουν οι παραγωγοί.

Μια σειρά από εξωγενείς κυρίως παράγοντες, όπως η αύξηση του κόστους παραγωγής, η έλλειψη εργατών γης που δυσχέραινε σε μεγάλο βαθμό την συγκομιδή, η συρρίκνωση των διαθέσιμων αγορών και η αναταραχή στην εφοδιαστική αλυσίδα δοκίμασαν τις αντοχές των παραγωγών μας.

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στέλνει μήνυμα ότι είναι και θα παραμείνει στο πλευρό τους. Με συνεργασία και διάλογο συνεχίζουμε τις προσπάθειες για ανάλογη οικονομική ενίσχυση, παραγωγών και άλλων προϊόντων, που αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα στην τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο. Ευχαριστώ και προσωπικά τον υπουργό Ανάπτυξης, Γιώργο Γεωργαντά, για τη θετική ανταπόκριση στο δίκαιο αίτημα των μηλοπαραγωγών της Αγιάς», δήλωσε ο Χρήστος Κέλλας.