Όπως είχε γίνει γνωστό από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, έχει ολοκληρωθεί απο τις 11 Σεπτέμβρη η διαδικασία της ενεργοποίησης και οι αιτήσεις των αγροτών που αυτή τη στιγμή είναι οριστικές, φτάνουν τις 640.416!

Και ενώ θα έπρεπε από την επόμενη μέρα, την Τρίτη 12 Σεπτέμβρη δηλαδή, να έχει ανοίξει το σύστημα των μεταβιβάσεων για τους αγρότες, κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει ως σήμερα.

Μάλιστα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ είχε ανακοινωθεί πως η διαδικασία όχι μόνο θα ξεκινούσε άμεσα, αλλά θα διαρκούσε για ένα μήνα, δηλαδή μέχρι τις 11 Οκτώβρη, σύμφωνα με το newshub.gr.

Featured Image

Αποτέλεσμα αυτής της κωλυσιεργίας είναι οι αγρότες να είναι σε «αναμμένα κάρβουνα», αφού το σύστημα των μεταβιβάσεων είναι ακόμη μπλοκαρισμένο!

«Δυστυχώς, οι μεταβιβάσεις δεν έχουν ανοίξει ακόμη, με αποτέλεσμα να είναι σε απόγνωση χιλιάδες παραγωγοί που καίγονται για αυτή τη διαδικασία είτε για λόγους κληρονομικούς, είτε επειδή έχει γίνει κάποια αγοραπωλησία, είτε για οποιοδήποτε άλλο λόγο.

Πρέπει επιτέλους να ανοίξει αυτή η διαδικασία, προκειμένου να μπορέσει να ολοκληρωθεί και η διαδικασία ενεργοποίησης των δικαιωμάτων, πέρα από αυτή των μεταβιβάσεων», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Μιχάλης Καμπιτάκης, αντιπρόεδρος του ΣΑΣΟΕΕ και της Αγροδιατροφικής Κρήτης.

Featured Image