Εν αναμονή της άφιξης των αγροτών στην Αθήνα για το μεγάλο συλλαλητήριο και οι ζυμώσεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο για μια λύση… φουντώνουν.

Αν και στις δημόσιες τοποθετήσεις τους, τόσο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και άλλα κυβερνητικά στελέχη (Αυγενάκης, Θεοχάρης, Μαρινάκης κ.λπ.) κρατούν χαμηλά τον πήχη για τις προσδοκίες των γεωργών, πληροφορίες του Agronewsbomb, αναφέρουν, ότι αν είναι να δοθεί ένα ακόμα μέτρο, δηλαδή να γίνει μια ακόμα παραχώρηση προς αγρότες, κτηνοτρόφους και λοιπούς συντελεστές της αγροτικής παραγωγής, τότε αυτή θα αφορά το αγροτικό πετρέλαιο.

Αυτό δηλαδή που διεφάνη και στη συνάντηση του Μαξίμου, είναι ότι στην κυβέρνηση είναι διατεθειμένοι να δουν το θέμα της επιστροφής πετρελαίου από το 2025 και μετά, δηλαδή αφενός σε πρώτη φάση να υπάρξει μονιμοποίηση της επιστροφής του ΕΦΚ πετρελαίου, αφετέρου δε να επιλεγεί ένα μοντέλο και με τη βοήθεια του mydata για τους αγρότες, στην κατεύθυνση του αφορολόγητου πετρελαίου, ένα βασικό ζήτημα για χιλιάδες παραγωγούς.

Όλα αυτά βέβαια, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, προϋποθέτουν ξεκάθαρα και πιο αυστηρά κριτήρια για τους δικαιούχους επιστροφής πετρελαίου. Μέχρι και σήμερα θυμίζουμε επιστροφή δικαιούνται όσοι κάνουν δήλωση ΟΣΔΕ, άσχετα αν έχουν αγροτικό μηχάνημα στην κατοχή τους. Εδώ λοιπόν χρειάζεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο ποιος έχει και ποιος δεν έχει μηχάνημα, ώστε να εφαρμοστεί το νέο μέτρο σωστά και δίκαια.

Featured Image

Δείτε σχετικό ρεπορτάζ

Στη βουλή διάταξη για επιστροφή πετρελαίου 2024, προκαταβολικά η πληρωμή